КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Представници ПГ ,,Нова Србија - за спас Србије" одржали конференцију за медије Назад
Датум: 21. Март 2017. Време: 15:42

„Наташа Јеремић је нападнута на најгори начин само зато што се њен супруг, председнички кандидат, усудио да пита шта то ради брат и кум премијера Александра Вучића, рекла је посланик Санда Рашковић-Ивић, шеф посланичке групе Нова Србија - Покрет за спас Србије, наводећи да премијер и "његово друштво" могу слободно да питају шта она и њена породица раде. 

 

Ред је да у овој држави знамо и да може да се пита - господине председниче Владе, где раде чланови ваше породице, јер ви сте јавне личности, није то ништа страшно ако вас неко пита у коју вам дете иде школу и да ли адекватно образовање има ваш кум Петровић, рекла је Рашковић-Ивић, на конференцији за новинаре у Скуштини Србије, где ова посланичка група поставља питања уторком и четврткомјер је рад скупштине "суспендован" па не могу то на седницама.

 

Она је подсетила да је  Миленко Јованов, који је оптужио Наташу Јеремић, био  на високој функцији у Демократској странци Србије,

али је постао "брзометно" потпреседник Српске напредне странке, и да је Вучић рекао да га подсетћа на њега кад је био млад.

 

И заиста, Јованов подсећа по лажима и бескрупулозности које износи, рекла је Рашковић-Ивић.

 

Она је позвала Агенцију за борбу против корупције и председницу Скупштине Мају Гојковић да објасне под којим је условима премијер употребио скупштину "као властити реквизит" да сними предизборни спот, иако се јавни простори не могу користии без специјалне дозволе и не могу да "спозоришу председничке кампање".

 

Према речима Рашковић-Ивић, "провлачи се кроз друштвене мреже" да је услов да недавно немачка канцеларка прими Вучића био потписивање предуговора за долазак немачке фирме Тенис у Србију која би имала "монополски положај" и пословала, каже Рашковић-Ивић и додаје да предуговор обилује бројним неповољним условима за Србију.   

 

„Према нашим сазнањима наводно услов да Ангела Меркел прими Александра Вучића био је да се потпише предуговор за долазак и пословање  немачке фирме "Тенис" у Србију , која се бави узгојем свиња, као што је познато, применом најпрљавије технологије“, казала  је Рашковић–Ивић.

Она је рекла да је према  Вучић је обавезао Србију на 25 година да дозволи "Тенису " да на 16 локација које ће бити на 3000 хектара узгаја свиње. 

Такође, како смо сазанаи, тим предуговором је предвиђено да 30 одсто од укупне производе буде намењено за потребе српског тржишта, а 70 одсто за извоз. Истим предуговором Србија се обавезује да у кругу од 50 километара од "Тенисових" локација српски сљаци не могу да фрже више од две свиње само за сопствене потребе.”, објаснила је шеф посланичке групе „Нова Србија-Покрет за спас Србије“

 

Тим договором се, према њеним речима, забрањује увоз свиња, а наше кланице су у обавези да прерађују само и једино  месо које се добија од "Тенисове"  произзводње.

Уз све то договорено је да "Тенису" не требају ниакве посебне еколошке дозволе ни ти да мора да да било какве гаранције за очување животне средине од загађења и ако се зна, подсећам вас, да имају једну од  најпрљавијих технологија узгоја.“, рекла је Рашковић-Ивић.

 

Ми питамо Вучића да ли је ово истина и да ли је тачно да ће у току изборне кампања "Тенис " доћи у Србију да се потпише уговор и озваничи посао да се од Србије направи највећи свињац Европе? 

 

Према њеним речима овај уговор је крајње штетан по Србију, а да не говоримо о томе која је штета нанета српским  сељацима од којих су многи живели од свињогојства. 

Уместо да се подстакне наш сељак и д аму се обезбеде услови да се направе фарме домаћих свиња, ми доводимо немачку фирму која убија домаћу производњу. Само да посетим да су се у Србији свиње одувек гајиле и да је то био један од снових прихода српског сељака , а да је Србија у време књаза Милоша била највећи извозник свињског меса у Европи“, рекла је она. 

 

У време владавине српског књаза Милоша Обреновића се говорило – таман посла да Срби буду жељни свињетине! У то доба свињетина је била најважнији извозни српски бренд. Милош Обреновић је по Европи продавао више од 225.000 комада свиња годишње

 

Посланик Горан Пекарски је рекао, говорећи о нападу на Наташу Јеремић, да речник власти подсећа на деведесте године када је"црвено црна коалиција вређала тадашњу опозицију речима криминалци, олош, бандити" и позвао грађане да буду храби , узбуњивачи и и да указују на лоше појаве.

 

Пекарски је поновио питање зашто нико од надлежних органа није реаговао на малверзације и крађу која је изнета у извештају о пословању „Коридора“. 

Он је такође запитао када ће неко од надлежних да одговори на питање како је деоница ауто-пута Сурчин Обреновац коштала више од деонице пута Љиг-Прељина и зашто је потрошено 70 милиона евра више, него што је пут реално требало да  кошта. 

„Некада је народ хапсио лопове. Данас их се плаши и не сме ништа да учини. Молим вас да их се не плашимо и да покажемо храброст“, рекао је Пекарски. 

Посланик Ђорђе Вукадиновић је рекао да треба утврдити да ли је Миливоје Гајић, који је погинуо када је лепио плакате Српске напредне странке, деловао "самоиницијативно или га је неко послао, ко га је евентуално послао и има ли места одговорности тог ко га је послао".

Плакати су лепљени на неадектвном месту и у неадекватно време, рекао је Вукадиновић