КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Ако Вучић постане председник Србије, ко ће бити прва дама? Назад
Датум: 3. Март 2017. Време: 16:05

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас на конференцији за новинаре да власт приморава запослене у министарствима и јавним предузећима да се обавежу  ће гласати за председничког кандидата СНС.

„Председница Народне скупштине Маја Гојковић обмањује јавност тврдњом да неће одржавати седнице парламента до краја председничких избора због могућности да председнички кандидати користе говорницу за своје промоције у председничкој кампањи. Кључно питање којим се нико не бави је по ком члану Устава и било ког закона је  прекинула рад парламента и одлази на консултације код премијера, и поред тога што извршна власт одговара законодавној“, рекао је председник Нове Србије.

Како је навео Илић једна од најважнијих ствари на овим изборима је да су ингеренције за оверу потписа пренете на нотаре којих нема довољно, а за које се поуздано зна да је већина њих добила задатак да резервише време прво за кандидата СНС.

„Овим је директно извршена дискриминација према свим другим председничким кандидатима“, навео је Илић и затражио да се питање овере потписа за изборе реши што пре.

Он је затражио од Вучића да поднесе оставку на место премијера, јер је евидентно да води кампању за предсеојеће председничке изборе у радно време, јер је и сам рекао да ради 24 сата дневно.

„Подсећамо да је СНС нападала Сашу Јанковића што је најавио кандидатуру са места Заштитника грађана. Јанковић је поднео оставку чим је донео одлуку да се канддује, овде је одбрана принципа и ми захтевамо да Вучић поднесе оставку и да у кампању иде равноправно у кампању са осталим председничким кандидатима“, рекао је Илић.

Председник Нове Србије је истакао да мора да се створе услови да у председничкој трци сви кандидати имају исте услове.

„ Ако Вучић победи мене занима ко ће да буде прва дама. Неки председнички кандидати у кампању иду са супругама, док се не види ко стоји иза Вучића, ко му је породица“; рекао је Илић.

Он је рекао да је јуче шеф посланичке групе СНС у парламенту Александар Мартиновић показивао слике Вука Јеремића са Соланом и питао зашто није показао Вучићеве слике на којим се он грли и срдачно смеје са Блером, Клинтоном , Бајденом и Едијем Рамом. Илић је показао слике на којима се Вучић смеје са поменутим свестким званичницима.

„Ово показује како СНС функционише да о свему говоре неистине, па и о томе када им се и с' ким Вучић смеје“, реако је Илић.

Он је истакао да је најбољи доказ „како нам добро иде и о томе какво је благостање у Србији, то што је шеф мисије ММФ за Србију јуче рекао да су у Србији болно ниске плате“.

Илић је подсетио да је Вучић опет обмануо грађане и причом о кинеском кредиту за деоницу пута Сурчин –Обреновац, јер је узео дупли кредит, један кинески и плус азербејџански који је „према сазнањима завршио у буџету за сасвим другачије намене“.

Он је подсетио да се и после месец и по дана од када изнео податке о малверзацијама у „Коридорима“ тиме нико није бавио и да је крајње време да се надлежни позабаве том проблематиком.

Он је најавио да ће против појединих медија и поједнаца поднети тужбе, јер су последњих дана износили неистине о његовом приватном животу.

 

Информативна служба Нове Србије