ВЕСТИ
Велимир Илић: Политика СНС је погубна за Србију Назад
Датум: 4. Фебруар 2017. Време: 16:12

Видео извештај са седнице Главног Одбора:https://www.facebook.com/novasrbijainfo/videos/1328283443921946/

Председник Нове Србије (НС) Велимир Илић рекао је данас у Чачку да не подржава Владу Србије коју води премијер Александар Вучић јер није у складу с демократијом.

,,Политика Српске напредне странке (СНС) и Александара Вучића је погубна за Србију. То је политика или ми, или ништа. То је политика која Србију враћа уназад, у режим који смо имали некада давно, али и он је био блажи од данашњег", оценио је Илић на конференцији за новинаре у Чачку.

Он је оштро критиковао рад Владе Србије и премијера Вучића за кога је рекао да Србију води у мрачно доба.

,,Жалосно је што премијер Србије дозвољава да људи из СНС и његов рођени брат врбују и уцењују људе да би потписали лојалност Вучићу, жалосно је што премијер сваки дан и свако вече на ТВ, прича сам са собом, и све зна од ветерине до изградње путева, жалосно је да у Влади нема нијдног инжењера, жалосно је што члан Земунског клана седи у Влади и нико не сме да каже откуд он тамо, жалосно је да неко објави извештај о Коридорима који крије у фијоци и нико не сме да каже да ли је он тачан", рекао је Илић.

Оценио је да, кад неко јавно критикује рад Владе, као што је он урадио, одмах креће хајка на њега.

Илић је још рекао да је на почетку веровао Вучићу, да је од њега много очекивао, али да се разочарао и изгубио поверење у њега.

Истакао је да НС тражи демократске изборе и исте услове у медијима за све председничке кандидате и странке које буду учествовале на изборима.

Илић је рекао да је НС јединствена и јака, мада су неки отишли, а дошли су много бољи од њих.

Говорећи о функционерима који су напустили НС, Илић је оценио да су они били врбовани и да им је то опростио, али да "не зна да ли ће они моћи сами себи да опросте". 

На питање новинара томе шта каже на одлазак из странке свог суграђанина и једног од оснивача странке Велимира Станојевића који је био потпредседник НС, у више мандата републички посланик и двапут градоначелник Чачка, Илић је рекао да га је Станојевић приватно разочарао, као човек.

,,То је његова одлука, али ме је приватно погодио такав гест. Живимо у истом граду, сутра ћемо се срести на улици, и мени ће бити непријатно, а како ће бити њему, не знам. Он чак није смео ни да ми отворено каже да одлази из странке, нити да ме позове телефоном, него је најпотуљеније секретарици предао оставку. Он је за мене велико разочарање", рекао је Илић.

Данас је одржана седница Главног одбора НС, на којој су изабрани нови потпредседници странке Ружица Јовановић, Зоран Стојкoвић, Радован Влајковић и Недељко Манојловић.

Лидер Нове Србије (НС) Велимир Илић изјавио је данас у Чачку да та странка још није одлучила којег ће кандидата подржати на предстојећим председничким изборима, али да то "сигурно неће бити Александар Вучић". 

,,Вучић је пет година на власти и за то време само прича бајке, бави се разбијањем странака, прогони неистомишљенике. Вучић је мајстор за кампање и он само иде из једне у другу кампању и показује пред народом како много ради. Ја га молим да мање ради, јер ће Србија боље да живи. Што он више ради, ми живимо све горе", рекао је Илић на седници Главног одбора. 

Он је позвао опозицију у Србији да пронађе једног кандидата за председничке изборе и да га сви подрже, јер само тако има шансе за сигурну победу. 

,,Сви у једну колону и промена ће бити", рекао је Илић. 

Он је оценио да ће брзо бити одржани и парламентарни избори јер, према његовим речима, у актуелној Влади Србије постоји "невероватна неслога", сви су министри посвађани и нико не сме ништа да каже Вучићу, јер "он воли само оне који га тапшу по рамену". 

Он је запитао због чега нико из владе није одговорио на оптужбе о проневереном новцу у изградњи путева као и откуд је човек близак криминалном клану на функцији министра здравља.

,,Уместо да одговоре на та питања, из Владе стално долазе питање откуд мени извештај из Коридора као и питање откуд ми фотографије (Златибора Лончара). Као да је то битно а не суштина и оптужбе које сам изнео", рекао је Илић.