КОМЕНТАРИ И ИЗЈАВЕ
Реаговање потпредседнице Нове Србије и посланице у Народној скупштини Републике Србије Дубравке Филиповски Назад
Датум: 24. Новембар 2016. Време: 10:45

Реаговање потпредседнице Нове Србије и посланице у Народној скупштини Републике Србије Дубравке Филиповски: Недопустиве увреде упућене одборници Нове Србије у Чачку.

- Као народна посланица и једна од оснивачица Женске парламентарне мреже у Народној скупштини Републике Србије, сматрам својом обавезом да заштитим право на достојанство сваке жене у Србији без обзира на политичку, верску, националну и сваку другу припадност.

Наиме, одборник Српске напредне странке у Скупштини града Чачка, Раденко Лечић, изнео је недопустиву увреду на рачун одборнице Нове Србије др Весне Нoваковић, истакавши да нема право да као одборник говори о проблему у школи у Бресници, јер нема деце.

Тражим извињење, али и одговорност за јавно изговорену реч, као и хитну реакцију Скупштине града Чачка због кршења људских права загарантованих Уставом Републике Србије и Законом о родној равноправности.

Демократизација друштва у Србији не може се градити увредама, забраном говора и изјавама које угрожавају достојанство личности и мешањем у приватни живот појединца.

Позивам независне институције, невладине организације и повереницу за родну равноправност да реагују на овакво понашање и позову одборника СНС Раденка Лечића на одговорност.

 

У Београду, 24.11.2016.