КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
ИЛИЋ: Власт пљачка сиромашне да би дала богатима Назад
Датум: 10. Септембар 2019. Време: 13:21

ИЛИЋ: Власт пљачка сиромашне да би дала богатима

 

Председник Нове Србије Велимир Илић оценио је да власт преко извршитеља пљачка сиромашне, да би дала богатима и да су од извршитеља заштићени сви политички моћници , који како је рекао „ када треба да плате неплаћене рачуне и порез неко им украде идентитет“.

„Ових дана је у Новом Саду из стана избачена жена оболела од канцера за две неплаћене рате кредита које није могла да плати због лечења, али зато када дугују политички моћници или неки њихови пријатељи ником ништа. Извршитељи не раегују“, рекао је Илић.

Он је додао да је срамота да се председник Србије хвали тиме да су извршитељи у буџет „убацили милијарду евра“ које су узели пљачкајући сиротињу.

Илић је додао да су извршитељи „легализовани државни зеленаши“ који пљачкају народ уз асистенцију полиције, која народу „ломи руке избацујући га из стана и остављају без крова над главом“.

Он је навео да је главни циљ Нове Србије укидање извршитеља и затражио да се извршитељи плаћају док се не укину као држани службеници, а не да се богате пљачкајући народ.

„Други највећи пљачкаш у држави је ЕПС . Струја је за три године реално поскупела 45 одсто и народ више не зна шта плаћа. Акцизе, ангажовану снагу, посреднике . Овде евро, онде евро и тако рачун  за струју већи за 45 одсто за три године. Народ неће још мало моћи ни струју да плаћа. Главни помагач извршитеља  је „Инфостан“ који у име комуналних предузећа наплаћује комуналне услуге. Рачуни морају да се плате, али ми сви знамо и где су топлане и где је водовод. Тај „Инфостан“ је монстрозна фирма којој нико не може да уђе у траг како испоставља рачуне и шта је шта. То хитно треба укинути“, рекао је Илић.

Председник Нове Србије критиковао је српску премијерку Ану Брнабић за коју је рекао да „по свету срамоти Србију водајући своју партнерку у званичне посете“.

„Ово је у свему најгора влада која је икада водила Србију. И ако опозиција ништа не може оваквој влади , онда ми опозицију и немамо. Уместо да се договарамо око кључних ствари, опозиција мало иде на преговоре са влашћу, мало не иде, пола хоће пола неће да бојкотује изборе. Ја само питам ко ће да преузме одговрност, ако Вучић уз изборе распише референдум о Косову? Шта ћемо онда господо? Хоћете да перете руке од кључних државних питања? Хоћу да верујем да део опозиције није свестан  да оваквим понашањем иде на руку Вучићу и ради за њега. Али је време да се осветимо и почнемо да разговарамо о кључним питањима за државу,а  не да нам сујете и интереси буду важнији од народа и државе. Народ већ има такву власт која има само свој интерес , таква опозоција му не треба“, закључио је Илић.