ИЗ ОДБОРА НС
Гавриловић (НС): Зашто успешни привредници попут Тодоровића улазе у политику? Назад
Датум: 4. Октобар 2016. Време: 09:29

Шеф одборничке групе Нове Србије (НС) у чачанској Скупштини Владица Гавриловић каже да градоначелник Милун Тодоровић има право да ради са својим новцем шта хоће, али да није пристојно да јавно објављује уколико га донира у хуманитарне сврхе.

На овај начин он је прокоментарисао Тодоровићеву одлуку да сваоју месечну градоначелничку плату у износу од 91.000 динара донира као помоћ суграђанима.

– Градоначелник у свом мандату мора да се посвети само послу за који је изабран, а то је вођење града и за то мора бити плаћен. Шта ће он радити са својим примањима, то је његова ствар. Лично сматрам да ако се вец одриче својих примања у корист оних којима је то потребно, то не би требало јавно да обелодањује. Прво, ако сте верник, а знамо да градоначелник јесте, требало би да се води јеванђељским принципом да левица не зна шта ти ради десница. Друго, на неки начин доводите у непријатну ситуацију оне коју ту помоћ примају објављујући њихова имена – наводи Гавриловић.

Он се запитао и због чега успешни пословни људи, у које убраја и градоначелника Тодоровића, имају потребу да улазе у политику.

– Многи успешни привредници одричу се својих успешних послова и прихватају се политичких функција или вођења општина, градова, јавних предузећа. Питање је: Зашто? Подсетићу вас да је власник ”Фармакома” до скора важио за једног од најуспешнијих привредника у земљи, чак је у једном тренутку био озбиљан кандидат за министра, а неколико година касније сви смо сазнали на чему се градила његова пословна империја. Не бихелео да повлачим никакве паралеле, али то питање се само по себи намеће – каже Гавриловић

 

Извор: Морава Инфо