ИЗ ОДБОРА НС
Одржана Десета изборна скупштина Нове Србије Назад
Датум: 5. Октобар 2019. Време: 13:33

Одржана Десета изборна скупштина Нове Србије

 

Нова Србија одржала је Десету изборну скупштину у Чачку на којој је за председника изабран Велимир Илић, а изабрано је и осам потпредседника:  Зоран Стојковић, Љиљана Ранчић, Мирослав Јовановић, проф. Мирослав Спасојевић, Радован Влајковић, Слободан Димитријевић, Ружица Јовановић и Недељко Манојловић.

За чланове Председништва Нове Србије изабрани су : Пеђа Милосављевић, Зорица Кнежевић, Јово Поповић, Милан Драшкић, проф. Јерослав Живанић, проф. Јован Марић, Владимир Пухача, Надежда Станимировић, Драган Илић, Срђан Аџемовић и Ивица Петрушевић.

Председник Нове Србије оставио је могућност да се у Председништво коптира још чланова.

На Скупштини је за председника Извршног одбора изабран Мирко Јовић, као и чланови Извршног одбора. За генералног секретара изабран је адвокат из Београда, Пеђа  Милосављевић. Конституисан је нови Главни одбор Нове Србије, као и Одбор за поштовање Статута и Надзорни одбор.

Обраћајући се делегатима на Скупштини , председник Нове Србије Велимир Илић казао је да се не може одустајати од избора и истакао да је његов лични став да на предстојеће изборе треба изаћи, за шта је добио подршку присутних чланова.

У пуној сали Дома културе у Чачку, Илић је поручио да ни једна власт није толико урушила земљу од ове која је сада води.

„Они су све разорили. Све што саграде то им пропадне и раде из почетка. То је једна спрега мафије и државе , тако да Београд на води прави српска мафија, која се крије иза наводних арапских фирми. То се прави парама које су покрадене на аутопуту. Србија прави аутопут ка Приштини која јој уводи таксе уместо да дигне Кинески зид. Државу воде министри који су варали на докторатима. Када смо се 5. октобра борили против Милошевићевог реежима  нико није могао да замисли да ће данас да владају ти исти и да опет морамо у борбу. Борба је кренула са овог места где вам се данас обраћам , баш 5. октобра и ми данас не држимо случајно Скупштину баш овде. Народна очекивања су тада изневерена , али зато шансу коју сада имамо не смемо да пропустимо“, рекао је Илић.

Он је додао : „Ни помак није направљен, исти су противници и у рововима. Само фале Слободан Милошевић и Мира Марковић. Ту је и Дачић, а сада су им се придружили и они који су уништили 5. октобар, Синиша Мали, Динкић (Млађан), Триван (Јелена)… то је једна интересна група која иде где види да има нешто да се добије”.

Предлажући члановима Изборне скупштине  да та странка учествује на предстојећим изборима,  он је као главни аргумент изнео то да на изборе треба изаћи како би “узели један број гласова и онемогућили Александра Вучића да има двотрећинску већину”.

“Део опозиције бојкотује изборе, зашто? Вучићу треба двотрећинска већина како би променио Устав и да Косово пусти низ воду. Њему је потребна та већина и он не може да је добије, али ако део опозиције бојкотује изборе то ће смањити излазност и он ће добити потребну већину “, објаснио је  председник Нове Србије.

Он је додао  да је намера власти да “нас ували у неку балканску унију”.

“Жели да будемо са Албанцима којих има у Црној Гори, Северној Македонији, Босанцима и у том брлогу бићемо у блату до гуше. Ми смо ту једну причу прошли и то се распало, велика Југославија, вештачка творевина”,нагласио је Илић.

Он је поручио да Косово и Метохија остају у саставу Србије, додајући да је то привремено окупирао део српске територије и да ће се борити да та окупација престане.

“Европска унија је наш највећи непријатељ и подржава је Америка” истакао је Илић.

На телевизији представљају да се у Србији лепо живи, да је овде најбоље, каже Илић, међутим, наводи он, „млади побегоше из те доброте”.

На Изборној скупштини присуствовали су делегати из свих 167 општинских одбора Нове Србије.

Фотографије на страници: https://www.facebook.com/pg/novasrbijainfo/photos/?tab=album&album_id=2510348669048745