САОПШТЕЊА
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ НОВЕ СРБИЈЕ Назад
Датум: 28. Новембар 2019. Време: 21:27

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ НОВЕ СРБИЈЕ

У последњих неколико месеци, Нова Србија свакодневно трпи правно и институционално насиље, које се огледа у перманентном настојању државе да финансијски исцрпи нашу странку, на начин што се појачавају притисци изрицањем драстичних казни за прекршаје који неретко датирају и из кампање за опште изборе 2012.године.

Оваквим поступањем, Нова Србија се дискриминише и кажњава за разно разне бизарности, које се граниче са здравим разумом, а све преко добро умрежене судске и јавно извршитељске мафије у Србији. Често нам стижу на плаћање и принудну наплату одређени предмети по којима се поступа чак и без претходно донетих правоснажних и извршних судских пресуда, односно без било каквог вођења одговарајућих судских поступака. И овакво поступање власти према Новој Србији показује да смо од стране режима таргетирани као политичка странка коју треба уништити, не питајући за цену и не бирајући начине. Циљ оваквог понашања владајуће странке према Новој Србији је прилично лако прозрети: изрицањем свакодневних казни и захтевима за плаћање разних такси и других пенала покушава се финансијско исцрпљивање, како би се наша политичка организација у предвечерје редовних парламентарних, покрајинских и локалних избора оставила без средстава за несметано функционисање и вођење предстојеће предизборне кампање.

Наравно, са сличним и такође јако тешким проблемима свакодневно се суочавају и грађани Републике Србије, који су препуштени на милост и немилост јавним предузећима и пословним банкама, које немилосрдно излазе са предлозима за извршење, по којима касније поступају судови и јавни извршитељи, што резултира стављањем административних забрана на лична примања, пленидбом имовине и деложацијама. Од 1.јануара наредне године на снагу ступају одредбе новог Закона о извршењу и обезбеђењу, чијом применом ће се положај многих породица са скромним примањима још више погоршати. Куда све ово води није тешко одгонетнути, у тотални хаос и расуло, где држава креира такав амбијент у коме богати постају још богатији, а сиромашни све дубље тону у безнађе. У таквој атмосфери се ни мало не треба чудити све већем броју насиља, криминала, пљачке, убистава и опште правне несигурности.

Једини излаз и решење постојећих проблема видимо у што скоријем обарању са власти постојеће политичке номенклатуре, како би држава и народ кренули у опоравак од зла и зулума које свакодневно трпе.

Информативна службa Нове Србије