САОПШТЕЊА
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ НОВЕ СРБИЈЕ Назад
Датум: 4. Децембар 2019. Време: 18:38

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ НОВЕ СРБИЈЕ


Поводом најновијег инцидента на српским железницама, који се јуче догодио на делу пруге између Ресника и Остружнице, када је дошло до исклизнућа из шина четири вагона са кварцним песком, Нова Србија од министра за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру, Зоране Михајловић, захтева хитан одговор на питање шта се дешава у ресору за који је задужена у Влади Републике Србије и због чега се такорећи на дневном нивоу дешавају овакве појаве, које доводе до забринутости грађана за своје животе, али и до немалих материјалних губитака и оштећења саобраћајне инфрструктуре.
Нова Србија упозорава јавност да је због небриге власти и нестручног управљања овом јако значајном облашћу питање тренутка када ће се на нашим пругама поново догодити нека хаварија са катастрофалним последицама. Све ово је последица једне јако неодговорне политике коју Михајловићева већ годинама спроводи и, на жалост, за такву нестручност и бахатост добија подршку председника своје странке и Републике Србије, Александра Вучића, који уместо да је одмах разреши дужности коју обавља – награђује је и, као што смо данас имали прилику да видимо, води је са собом у званичну посету Руској Федерацији и председнику Владимиру Путину. Од какве ће му она помоћи тамо бити, то ваљда само Вучић зна, а ми смо сигурни да је реч о једном од најгорих министара у иначе изузетно лошој српској Влади, која свакодневно својим погрешним одлукама урушава оне остатке остатака некада снажне саобраћајне инфраструктуре и грађевинске оперативе. Упркос томе што се Зорана Михајловић свакодневно неумерено хвали и промовише по медијима како у свом министарству има огроман број квалитетних кадрова и стручњака, резултати и стварност је демантују и показују да је квалитет обављених радова на јако ниском нивоу и да све што изјави или уради треба прихватати са огромном дозом резерве.
Управо на трагу оваквих размишљања, ових дана добијамо и још једну конкретну потврду нестручности и неистина из ресора овог министарства. Наиме, госпођа Михајловић је пре извесног времена на помпезан начин најавила да почетком децембра месеца крећу авио летови на релацији Краљево – Беч – Краљево, са аеродрома Лађевци. Упркос томе што је Нова Србија благовремено упозоравала и министарку и јавност да су таква очекивања и најаве крајње нереалне и да се то 1.децембра сигурно неће догодити, власт нас је свакодневно убеђивала у супротно. Данас се, по ко зна који пут, испоставило да су Нова Србија и Велимир Илић поново били у праву и да од успостављања ове авио линије, до даљег, нема ништа. Такве тврдње нисмо пласирали из разлога што желимо да до летова и развоја авио саобраћаја у Србији не дође, напротив, већ зато што су нам познати сви технички детаљи везани за аеродром у Лађевцима и његову тренутну техничку неспремност да се организују узлетања и слетања авиона. Све док се не исправе присутни пропусти направљени још у фази пројектовања аеродрома и његовог прилагођавања потребама цивилног авио саобраћаја, овај аеродром неће испуњавати сложене међународне стандарде за успостављање авио летова.
Нова Србија и даље инсистира на уједињавању опозиције и активностима које ће водити у правцу рушења наопаке и некомпетентне власти Српске напредне странке.
Информативна служба Нове Србије