САОПШТЕЊА
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈЕ ЧАЧАK Назад
Датум: 6. Децембар 2019. Време: 09:51

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈЕ ЧАЧАK

 

Народни блок предвођен политичким странкама окупљеним око Нове Србије, започиње предизборну кампању за парламентарне и локалне изборе скупом у Чачку, који ће се одржати у уторак 10.децембра 2019.године са почетком у 18:00 часова, испред велике сале Скупштине Града Чачка. На отвореној трибини ће наступити лидери Народног блока, председник Нове Србије Велимир Илић, генерал Момир Стојановић и господин Мирослав Паровић.
Намера нам је била да се тога дана окупимо у реконструисаној сали Скупштине Града, међутим обзиром да смо током дана добили писано обавештење из надлежне Градске управе да нам коришћење сале није одобрено, принуђени смо да трибину одржимо испред сале. Током досадашње скупштинске праксе, увек се парламентарним, па чак и ванпарламентарним политичким странкама без било каквих условљавања одобравало коришћење велике скупштинске сале и то је познато свим политичким актерима. Али, овога пута није било тако, упркос томе што се Нова Србија благовремено, још у понедељак 2.децембра председнику градске Скупштине обратила са захтевом за коришћење сале. У том тренутку, сигурни смо у то, термин предвиђен за одржавање нашег скупа је био слободан и упражњен, јер да је било другачије, то би нам ваљда одмах било саопштено. У међувремену, пуна четири дана, чачански напредњаци су размишљали како да нас онемогуће у политичком деловању, и пред крај данашњег радног времена су нам доставили негативан одговор, где се као потписник појављује начелник Градске управе за опште и заједничке послове Града Чачка, који своју одлуку образлаже наводним састанком у скупштинској сали са корисницима јавних средстава. На овакав начин се свака наша намера да користимо наведени простор може онемогућити и спречити, пошто власт увек може баш на том месту и баш у том термину заказати некакав свој скуп, упркос томе што се, свакако, овакав радни састанак могао одржати у другом простору или другом термину, пре свега у оквиру редовног радног времена.
Нова Србија је основана пре више од двадесет година вољом српског народа који ју је изнедрио као једну од тада водећих политичких странака у борби против режима Слободана Милошевића. У том периоду смо били носиоци политичке борбе за демократију и слободу од тираније, а највећи број својих скупова смо морали да држимо на отвореном простору, јер смо били политички прогоњени од стране истих оних који и данас држе власт у Србији. Две деценије касније, Нова Србија је приморана да се поново бори за елементарне демократске принципе и слободе, поново ван парламента, јер је власт узурпирала просторије за то предвиђене, иако су оне својина свих грађана. Нова Србија позива све слободоумне Чачане да се не плаше напредњачког терора и страховладе и да у уторак 10.децембра у 18:00 часова дођу испред просторија градске Скупштине, како бисмо се заједно изборили за оне политичке вредности које нам је бахата и арогантна власт одузела. Истовремено, целокупну српску опозицију позивамо на јединство и слогу у борби против наопаког и однарођеног СНС режимa.

Информативна служба ГрО Нове Србије Чачак