ВЕСТИ
Одржана IV по реду спортска манифестација „Новосрбијада 2016“ Назад
Датум: 17. Октобар 2016. Време: 09:49

У суботу 15. октобра 2016. године, у Чачку је одржана IV по реду спортска манифестација „Новосрбијада 2016“. Домаћин и организатор овогодишње Новосрбијаде била је Омладинска организација Градског одбора Нове Србије Чачак. Главни циљ организовања Новосрбијаде јесте упознавање и дружење младих чланова и активиста Нове Србије, уз промоцију спортских и здравих стилова живота. У велелепној хали „Младост“ у Атеници, у три спортске дисциплине, надметало се 16 градских и општинских одбора странке.

Омладинци из различитих локалних средина наше земље борили су се за медаље у бадминтону, стоном тенису и пикаду. Најуспешнији учесници који су освојили три златне медаље су Градски одбор Чачак (у дисциплини бадминтон), Градски одбор Ваљево (стони тенис), док се Градски одбор Краљево показао као најбољи у пикаду. Сребрне медаље су отишле у вредне руке представника Општинског одбора Ивањице (бадминтон), ОО Горњег Милановца (стони тенис) и ГрО Крагујевца (пикадо). А трећа места, односно бронзане медаље, својим одборима донели су омладинци из Горњег Милановца (бадминтон), Власотинца (стони тенис) и Тополе (пикадо).

 

Учеснике и госте је поздравио, председник Нове Србије Велимир Илић који је пожелео срећу свим такмичарима и изразио жељу да се манифестације оваквог типа чешће одржавају како би млади имали више прилике за дружење, упознавање и промовисање здравог начина живота.

Екипни победник турнира и добитник пехара овога пута био је домаћин, Градски одбор Чачак, док је друго место понео Општински одбор Горњи Милановац, а треће Градски одбор Ваљево.

Колегијалност, толеранција, позитиван дух и добре вибрације, само су неки од термина који најсликовитије могу описати јучерашњу манифестацију. Дружење се у после подневним сатима из хале „Младост“ у Атеници преселило у ресторан и уз свечани ручак са музиком наставило до вечерњих часова.

 

Упућујемо срдачне честитике добитницима медаља и пехара, захваљујемо се свим учесницима и гостима, као и нашим верним активистима који су даноноћно вредно радили на припреми и реализацији захтевног пројекта „Новосрбијада 2016“. Караван Новосрбијаде ће наредних година закуцати на врата многих других одбора, а ми ћемо несебично помоћи својим искуствима и осталим средствима да се ова добра традиција успешно настави и да траје дуги низ година.

https://www.youtube.com/watch?v=doJpglMd40c