КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Србија има само један проблем, а то је тренутна власт! Назад
Датум: 10. Децембар 2019. Време: 13:14

Илић: Србија има само један проблем, а то је тренутна власт!

 

Председник Нове Србије Велимир Илић на данашњој конференцији за новинаре оценио  је да актуелна власт са својим председником избегава сваку врсту одговорности, а посебно одговорност за све афере и скандале које су сами направили.

„Они причају само о страначким истрагама и страначком суду. У држави Србији не постоји ни једна институција осим странке па они измишљају и нови систем истраге. Замислите, потпредседник странке подноси кривичну пријаву против председника странке и његовог рођеног брата. Ово је најсмешнија ствар која се догодила у историји!“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је додао да „читава екипа са власти мора да оде! У свакој нормалној држави би после само једног од њихових скандалозних потеза пала читава влада. Њихов једини посао је да заташкавају афере“.

„Једини на свету ми имамо владу која је легално производила дрогу. Та афера се не може и не сме заташкати! Отац министра полиције учествовао у шверцу оружјем, министар здравља се сликао са Земунским кланом и учествовао у њиховим „пословима“, аутопутеви се граде слободном погодбом, у предузећу ПТТ Србија на платном списку јавне личности, срамне приватизације ПКБ, државне авио компаније, аеродрома... Само од једне овакве афере свуда у свету би моментално пала власт“, оценио је Илић.

Он је додао да је тужилаштву поднета пријава против министарке Михајловић са доказима да је за аутопут Прељина-Пожега прекорачена цена за 180 милиона евра, а да је обавештен и председник Вучић.

Илић се запитао и „да ли су јавне личности са списка фиктивно запослених у ПТТ радиле на позицији писара или поштара“.

Несхватљиво је да „опозиција не схвата да се мора ујединити. Морамо се сви удружити! Само сложна опозиција има шансу. Данас са оваквим аферама власт не може далеко стићи! Какав бојкот?! Сви на изборе под једном заставом да срушимо зло!“.

 

Илић је скренуо пажњу да „Нова Србија која наступа у склопу Народног блока данас почиње предизборну кампању у Чачку. Ми у Чачку нисмо могли да добијемо ни једну салу, ни једна телевизија није имала термин за најаву. Тако да у кампању крећемо са улице као пре 30 година. Изгледа да ће ово бити кампања ОД УСТА ДО УСТА.“