САОПШТЕЊА
Народни блок: Одмах зауставити прогон Срба и СПЦ у Црној Гори Назад
Датум: 27. Децембар 2019. Време: 13:05

Народни блок: Одмах зауставити прогон Срба и СПЦ у Црној Гори

 

Народни блок на челу са Новом Србијом најоштрије  осуђује Закон  о слободи  вероисповести који је усвојен у Скупштини Црне Горе где је СПЦ заједно са српским народом дискриминисана и доведена на ивицу прогона у Црној Гори.

То што раде црногорске власти подсећа на политику ендехаовске Хрватске и Фрање Туђмана када су стотине хиљада Срба протерани са својих вековних огњишта.

Зар је могуће да ћемо 20 година касније дозволити мафијашима који владају Црном Гором да протерају српски живаљ ,а цркви отму све што је њено?

Новодекларисани Црногорци одрекли су се  и порекла и Његоша и спремни  су да ударе на братски српски народ и бришу историју.

Најоштрије осуђујемо силу коју примењује власт у Црној Гори над народом и свештенством Српске православне цркве.

Хапшења, прогон и сила  коју  користе против неистомишљеника су назапамћени.

Позивамо председника Србије да под хитно стане у одбрану и заштиту српског народа у Црној Гори и моментално прекине активности око „мини Шенгена“.

Српска Влада мора одмах да упути протесну ноту амбасадору Црне Горе у Србији и да затражи да се црногорске власти престану са прогоном Срба и отимањем имовине Српске православне цркве. Ако не уроди плодом Србија треба да прогласи амбасадора Црне Горе у Србији personom non grata.

Нова Србија и Народни блок траже од српских власти да се свим министрима и народним посланицима који су гласали за овај срамни закон замрзне сва имовина у Србији , банке и банковни рачуни и да се сви они прогласе personom non grata.

Позивамо све канонске православне цркве да не признају измишљену Црногорску цркву и да стану у одбрану православља.

 

 

 

 

 

У Београду, 27.12.2019                                                                                   Информативна служба

                                                                                                                                        Народни блок