КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Дао сам европарламентарцима доказе о корупцији у Србији Назад
Датум: 11. Фебруар 2020. Време: 14:31

Илић: Дао сам европарламентарцима доказе о корупцији у Србији

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је да је учествовао у међустраначким разговорима са представницима Европског парламента у Скупштини Србије и да им  је том приликом  уручио докуметацију о малверзацијама власти у Србији.

„Опозиција је по старом обичају била онемогућена да говори. Председница Скупштине Маја Гојковић је дала реч представницима СПС и СНС , говорио је Муфтија, а када смо ми као опозиција дошли на ред није било времена. То је већ познат принцип по коме власт функционише и у парламенту. Рекао сам да је ситуација у Србији таква ,да се афере заташкавају измишљеним догађајима и „Јовањица“  и „Афера Крушик“, афера око Зорана Бабића“.

Он је истакао да је све што власт ради противуставно, противзаконито и криминализовано.

„Нема ни једног посла који се уради чисто, овде се растура држава . Одлуку о „малом Шенгену“  доноси један човек, ми немамо ни једну институцију која се тиме бави, ни Владу , ни народну скупштину. Спуштање цензуса није уступак опозицији. То је власт намерно урадила, јер хоће да расцепка опозицију у чему успева , јер се сада већина странки дели и то само Вучићу иде у прилог. То је врло опасно питање“; рекао је Илић.

Он је навео  да је „Зорана Михајловић последња особа која има права да прича о родној равноправности , јер је она отпуштала труднице, које су биле запослене у министарству које она води и давала им отказ пред порођај.“

„Зорана Михајловић је жена која све ради против интереса Србије. Ван памети је да она и Ана Брнабић могу да се баве родном равноправности и повећањем наталитета. Она ништа није учинила за Србију, она је само радила за себе“, рекао је Илић.

Председник Нове Србије позвао је опозицију да „још једном размисли о бојкоту и да преиспита ту своју одлуку“ и нагласио да је бојкот обесмишљен , јер ће се на локалу ићи на избре, по неким најавама.

„Уколико се одлуче за бојкот то је озбиљан проблем, јер ћемо мешовите средине , где није чист српски живаљ препустити потпуно неприродним коалицијама“, рекао је Илић.

Он је додао да је решење да се нађе заједнички кандидат опозиције и да се постави јасан циљ,а то је рушење власти Александра Вучића.

Потпредседник Нове  Србије Зоран Стојковић је казао да је та странка једина озбиљна опозиција у Србији и да је то разлог зашто нема приступ медијима, јер је „једина способна да смени ову власт и доведе стручне људе да заштите државне и националне интересе“.

„Ако на следећим изборима победи антисрпска власт, нама прети потпуно уништавање Србије“, рекао је Стојковић.

Мирослав Паровић  обраћајући се испред Народног блока, чији је стожер Нова Србија, казао је да има „незваничну информацију да је Сузана Васиљевић која је у Вучићевом кабинету задужена за медије сазвала све уреднике медија које контролише власт и забранила им да дају простор Народном блоку“.

Паровић је казао да је потребно да се сва „права опозиција окупи и направи договор о техничкој сарадњи.“. Он је појаснио да ће се тако „одвојити жито од кукоља и Вучићева опозиција од стварне опозиције“.