КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
ТАБЛОИДИМА ДО ПОБЕДЕ! Нова изборна парола Српске напредне странке Назад
Датум: 25. Фебруар 2020. Време: 14:37

ТАБЛОИДИМА ДО ПОБЕДЕ!

Нова изборна парола Српске напредне странке

 

На данашњој Конференцији за новинаре говорили су г. Велимир Илић, председник Нове Србије и г. Мирослав Паровић као представници Народног блока, предизборне коалиције за предстојеће изборе

 

Велимир Илић је у свом излагању посебно говорио о улози и начину функционисања таблоида, нарочито након недељног издања „Курира“, где је на насловној страни објављен дегутантан наслов који се тиче њега.

„Поједине новине користе ненормалну ситуацију у овој земљи да би објављивале гадости.

Ево и данас имам суђење са Куриром, а они показују изузетну неодговорност не појављујући се на суду, а онда кажу да је уредник смењен, немају адресу, немају адресу новинара… на све могуће начине покушавају да побегну.

Добио сам два последња спора – стално иста тема неке девојке, неке малолетнице… само неке ненормалне ствари пишу. А ко у то може да поверује?!

Неког хулигана из Бруса повезују са мном и узимају изјаву неког човека који говори да ми је неко 2003. кад сам градио путеве...  Па, ја  нисам био министар 2003. Чиме се они баве?!

Погледајте тај атак на опозицију – Ђилас лопов, Бошко фашиста, Сергеј наркоман... Једини смо од свих опозиционих партија које су најавиле излазак на изборе које овако нападају. Сви остали су заступљени у медијима и њима се „титра“, а нас убише.

Ја са дететом, са мојом ћерком у колима, а они ме јуре из емисије „Папарацо потера“ и објављују неке глупости. Мене је више срамота да говорим о томе.

Очигледно је да некога „жуља“ што сам ја у Расинском округу тукао на изборима више пута, па сада из превентивних разлога нападају.  

Према свему што се догађа у таблоидима осећам одвратно гађење. Ову власт треба хитно неутралисти, довести нове људе и направити државу са институцијама, државу у којој не смеју да се догађају овакве ствари.

Након ове срамне насловне у „Куриру“, ја позовем новинара, а он каже да није крив и да је БИА донела насловну страну“.

Он је такође говорио о изласку Народног блока на изборе, нагласивши да га овакве ствари још више мотивишу да ради и да се бори.

„Морам да кажем да ми овакве ствари дају још више воље да изађем на изборе и да се борим. Борићу се за државу у којој ће се одговарати и за овакве гадости.

Знам да то раде да би покрили своје афере – Јовањица, Крушик, Зоранине крађе... Знам да Влада има много проблема и зато сам из ње и изашао. Знају они јако добро да ја имам и папире и доказе. Кад тад ће неко морати да се одговара за све што је урађено.

Човек који је оптужен за највећи могући криминал је министар полиције и он објашњава Закон о пореклу имовине. Коме ће он да проверава имовину?!“

Говорећи даље, коментарисао је рад Владе и министара „Ова власт води у суноврат и пољопривреду и уништава село – укидају субвенције, смањују цене откупа пољопривредних производа, а подижу цену акциза на гориво... Лоповлук и крађа, улаже се у странце... Зато он (Вучић) хоће да промени преко 50 посто људи на локалном нивоу, преко 60 посто посланика и министре које има у Влади.

Нестручност никад гора, резултати никад слабији.

Народ бедно живи, људи се убијају. Нема могућности да човек својим радом може да опстане“.

Скренуо је пажњу и на болну тему Србије – јавна предузећа и уопште запослене у јавном сектору: „У јавним предузећима све људе држе на Уговор о раду. Знају они јако добро зашто то раде. Тако је људе лакше уцењивати и држати под контролом. Нећеш на скуп – отказ, нећеш да прикупљаш сигурне гласове – отказ, нећеш да гласаш и фотографишеш гласачки листић – отказ. Па ти бирај!“

Илић је још једном искористио ситуацију да позове људе да изађу на изборе „Избори су једино решење и апелујемо на грађане да изађу и склоне ову власт. Доста је мафије!“

Мирослав Паровић је говорећи на конференцији скренуо пажњу на понашање медија према Народном блоку, као и продају последње домаће банке у Србији – Комерцијалне банке.

„Видимо да нам следи доста незгодан период. Оно што је чињеница јесгте да од свих изборних листа које су најавиле да ће ићи а изборе једино ми нисмо довили ни минут на националним мрежама, а новине једва да су нас поменуле у којој реченици.

Од свега тога има само неколико напада и то безочних. Не дају нам простор, а безобразно нас ударају. Од нас се, с једне стране,  прави једна врста страшила, а с друге стране, бирократским речником речено, се прави мобинг празног стола - не дају нам да радимо посао којим се бавимо, јер нам не дају да се бавимо политиком. Вучић на све начине показује да жели само уподобљену скупштину“.