ВЕСТИ
Нова Србија обележила крсну славу Светог Симеона Мироточивог Назад
Датум: 26. Фебруар 2020. Време: 14:02

Нова Србија обележила крсну славу Светог Симеона Мироточивог

 

Нова Србија обележила је 26. фебруара  крсну славу Светог Симеона Мироточивог у присуству бројних гостију. Страначка слава Нове Србије обележена је у централи странке у Београду, али и у другим местима у Србији. Чланови и симпатизери Нове Србије обележили су  у градским и општинским одборима широм Србије  име оснивача српске државе Стефана Немање чије монашко име је Свети Симеон Мироточиви. Слава је обележена у Чачку, Ваљеву, Краљеву, Зајечару, Новом Саду и бројним другим местима широм Србије.

Председседник Нове Србије Велимир Илић честитао је крсно име свим члановима  и симпатизерима странке и позвао грађане на „саборност која је данас Србији потребна због ситуације у којој се налази, јер  јој је потребан спас од лоше власти , која је води у потпуну пропаст“.

„ Постали смо земља из које одлазе млади , где су им све шансе за нормалан живот онемогућене. На нама је да се изборимо да сачувамо нашу младост, да јој омогућимо да остане на свом огњишту, да се у својој земљи запошљавају и да од тог рада могу да живе и оснују  породице“, рекао је Илић.

Он је додао да се Нова Србија води начелима које успоставио родоначелник српске државе Стефан Немања, замонашени Свети Симеон , творац прве српске државе и отац Светог Саве и да „српска држава свима мора бити на првом месту, онако како је то била у време када је оснивана“:

„На нама је да вратимо државност,  да се као народ вратимо својим коренима , свом пореклу и правим српским вредностима, здравој породици као стубу сваке здраве државе“, рекао је Илић.

Он је истакао да „верује да ће Нова Србија остварити добар резултат на предстојећим изборима“.

„Морамо се борити, јер имамо за шта да се боримо. Боримо се за нашу Србију, као земљу у којој ће сви њени грађани бити задовољни“, рекао је Илић.