КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Стојковић : Легализација стамбених објеката за 100 евра Назад
Датум: 28. Фебруар 2020. Време: 15:51

Стојковић : Легализација стамбених објеката за 100 евра

 

Председник Градског одбора Београда Нове Србије  Зоран Стојковић казао је да је кључно питање које мора бити решено  бесправне  градње у Београду и да легализација за објекте за становање не сме да кошта више од 100 евра. 

„Проблем београдских општина је велики број нелегализоаних објеката који су махом прављени као решавање егзистенцијалног питања, обезбеђивања крова над главом. За бесправну градњу нису криви само грађани, највећа је одговорност државе  која је то дозвољавала. Ти објекти су упоребљиви за становање и кроз њихову градњу већ су плаћене бројне дажбине. У програму Нове Србије је решавање питања легализације. Сматрамо да трошкови легализације морају бити симболични и не смеју износити више од 100 евра по објекту за становање. Нешто више могу бити цене легализације комерцијалних објеката“, рекао је Стојковић и додао да је то идеја коју је председник Нове Србије Велимир Илић заступао као министар грађевинарства.

Стојковић је рекао да 30 одсто Београда нема канализацуију и да од градских такси мора да се решава питање инфраструктуре у рубним подручјима Београда.

Чланица Општинског одбора Звездара Анђела Аџемовић казача је да је у програму Нове Србије и борба против насиља, а пре свега вршњачког насиља.

„Ми ћемо се залагати за веће улагање у спорт, културу и просвету. Морамо да нађемо начине да деци обезбедимо нормалан живот, спорт који ће их одвући са улице и порока“, рекла је Аџемовић.

Чланица Општинског одбора Нове Србије Звездара Марина Станковић позвала је грађане Звездаре да заједнички чувају зелене површине и да се удруже у оставривању заједничких циљева да сви на Звездари живе боље.