САОПШТЕЊА
Народни блок неће ићи на режирани састанак са председником Александром Вучићем Назад
Датум: 17. Март 2020. Време: 14:03

Народни блок неће ићи на режирани састанак са председником Александром Вучићем

 

Челници коалиције Народни блок неће отићи на састанак који је сазвао председник Републике Србије Александар Вучић. Сматрамо да је излишно правити састанак када су већ све одлуке донешене и када је у Србији уведено ванредно стање у којем су суспендовани закони и у великој мери политички живот. Ми не желимо да будемо део режиране представе у којој Вучићев режим доводи своје политичке играче да буду икебане које дају легитимитет веома лошим политичким одлукама.

Челници коалиције Народни блок се не понашају попут политичких хијена и не желе да користе тешку ситуацију у којој се налазе народ и држава а као последица пандемије Корона вируса и ноншалантног понашања власти у односу на то питање. Такође, ми ћемо послати дописе свим међународним институцијама задуженим за праћење демократских процеса у којима ћемо указати на злоупотребу ванредног стања у Србији од стране режима и скандалозне кампање коју сада спроводе и у којој имамо војску са дугим цевима на улицама а активисте Српске напредне странке у страначким униформама који од врата до врата обилазе старије суграђане и врше класичну политичку пропаганду.

Једина логична одлука власти је да се избори одгоде за период када ће се у потпуности отклонити последице пандемије Корона вируса, што значи да никако не може да прође план власти да изборе одрже одмах по окончању ванредног стања и да на тај начин искористе ту бесомучну кампању коју ће само они водити док ће са друге стране политички живот бити суспендован и сви ми други ћемо бити ван очију јавности а под константним ударима режима који сада у ванредном стању нема  никаква ограничења ни контролу јер су самоиницијативно укинули све законе.

 

Велимир Илић , председник Нове Србије

Генерал Момир Стојановић, председник Искрено за Ниш

Мирослав Паровић, председник Народног слободарског покрета