ВЕСТИ
Велимир Илић: Мене се као човека који је изнео тај пројекат када је било најтеже, изгледа, нису сетили Назад
Датум: 7. Новембар 2016. Време: 09:10

Председик Нове Србије Велимир Илић није добио позив за свечаност отварања аутопута Љиг – Прељина, која је заказана за понедељак у Такову.

Он у изјави за "Блиц" каже да је очекивао да ће бити позван на церемонију пуштања аутопута у саобраћај, али истиче да није превише изненађен поступком службе протокола Владе Србије.

- Видим да су позивнице за свечаност отварања добили портири и чистачице по јавним предузећима, али мене се као човека који је изнео тај пројекат када је било најтеже, изгледа, нису сетили. То је њихова брука и срамота. Ја сам поносан што нећу бити у том друштву које ће се тамо наћи да се промовише. Они прави увек су били скрајнути, а појављују се статисти и споредни играчи жељни фотографисања и аплауза публике. Када су отварали мост Земун – Борча звали су бившег градоначелника Ђиласа да се слика са њима, а ја им очито нисам потребан као подсетник да сам покренуо пројекат аутопута – резигниран је Илић.

Он подсећа да су радови на градњи деонице аутопута од Љига до Прељине почели крајем 2012. године када је он био министар.

- У то време урађена је пројектна документација, утаначена са Кинезима друга фаза градње аутопута. Све смо поставили на здраве ноге и били смо шест месеци испред рока, радили смо брзо и ефикасно. Пресрећан сам што су тада све путарске фирме биле на ногама, били смо гиганти у путној привреди и грађевинарству. Ово је изгледа време када се много прича, а резултата је мало. Новој гарнитури желим пуно успеха, али нека нешто направе сами, а не да се ките туђим перјем – поручује Велимир Илић.

Лидер Нове Србије рекао је да не верује да ће се ово одразити на однос његове странке и СНС, као и на његов лични однос са премијером Александром Вучићем.

извор: Блиц