КОМЕНТАРИ И ИЗЈАВЕ
Дубравка Филиповски: Циљ опозициjе jе изазивање политичке и друштвене кризе Назад
Датум: 30. Новембар 2016. Време: 18:35

Дубравка Филиповски, потпредседница Нове Србије и заменица председника ПГ Нова Србиjа оценила jе да jе потпуно очигледно да jе циљ писма, коjе jе председник ДС-а Драган Шутановац упутио Eвропском Парламенту, Савету Eвропе и Партиjи европских социjалиста - изазивање политичке и друштвене кризе и хаоса у држави.

- Потпуно је очигледно да је циљ писма које је председник ДС-а Драган Шутановац упутио Европском Парламенту, Савету Европе и Партији европских социјалиста изазивање политичке и друштвене кризе и хаоса у држави.

Месецима уназад опозиција у Србији у недостатку јасних циљева и програма безуспешно покушава да придобије поверење грађана ометањем расправе, терором и изазивањем физичких инцидента у Парламенту Србије.

Србија је једина у региону стабилна политички и економски али некоме то смета као и чињеница да смо ове године имали ванредне парламентарне изборе на којима је коалиција предвођена Александром Вучићем убедљиво победила.

Обавеза и одговорност свих политичких актера у Србији је да у складу са демократским принципима не урушавају институције државе и изнад свега достојанство Парламента Србије.

Упркос покушају блаћења Србије пред европским институцијама непобитне чињенице су да је раст БДП у Србији 2,8%, незапосленост је смањена са 26% на 18%, стране инвестиције су 1,8 милијарди евра у овој години што обезбеђује одржив раст, сигурност и наду грађанима Србије у бољи живот и још боље резултате следеће године.