ВЕСТИ
Одржана 26. седница Главног одбора Нове Србије Назад
Датум: 3. Децембар 2016. Време: 18:45

На данашњој, 26. седници Главног одбора  Нове Србије, одржаној у Чачку, изабран је нови Извршни одбор странке, а за председника тог тела постављен је Зоран Аџић, из Ужица.

Нови Генерални секретар странке је Срђан Спасојевић, док је за председника Политичког савета изабран Мирослав Маркићевић, дугогодишњи председник Извршног одбора странке и народни посланик, а за председника Економског савета именован је Милутин Јеличић – Јутка.

Чланови Савета председника Нове Србије изабрани на седници Главног одбора су проф. др Недељко Манојловић, проф. др Јерослав Живанић, проф.др Мирослав Спасојевић, проф. др Јован Марић и Миланко Шаранчић.

На предлог чланова Главног одбора на седници је било речи и о предстојећим председничким изборима. Председник странке Велимир Илић рекао је да ће се о кандидату за председничке изборе прво консултовати са партнерима из Коалиције.

Главни одбор Нове Србије донео је закључке о политичким приоритетима деловања странке у наредном периоду.

Основни политички циљеви Нове Србије су јединство, дисциплина странке и јачање инфраструктуре.

Намера Нове Србије је да отвори своја врата свима који подржавају програм странке и да пружи прилику младим људима да се афирмишу кроз страначку политику.

Нова Србија је странка која на политичкој сцени постоји и делује већ пуних 18 година, што јој даје додатну снагу да истраје у својим политичким циљевима на добробит грађана Србије.

Економски циљеви Нове Србије су, према закључцима Главног одбора, спровођење државотворне политике и заштита виталних националних интереса, као и убрзан економски развој.

Након спровођења мера штедње, које смо у овом тренутку подржали, због смањења буџетског дефицита и консолидације јавног дуга државе, инсистираћемо на привлачењу инвестиција у реални производни сектор, како не би дошло до новог таласа масовног отпуштања радника.

Сматрамо да до 2020. године социјално-развојна политика мора добити примат над рестриктивно-монетарном.

Два приоритетна економска задатка Србије у наредном периоду су: излазак из кризе и активније присуство на европском и светком тржишту.

Нова Србија ће се залагати за спровођење развојне политике, која ће омогућити коришћење свих људских, материјалних, производних и природних ресурса наше земље у циљу подизања животног стандарда грађана.

Закључак седнице Главног одбора је да је Нова Србија задовољна оним што је урађено у области капиталних инвестиција на коридорима 10 и 11 и због изградње локалних и регионалних путева у преко стотину градова и општина широм Србије.