ИНТЕРВЈУИ
Председник Нове Србије Велимир Илић - Интервју дневном листу Курир Назад
Датум: 6. Децембар 2016. Време: 10:48

Председник Нове Србије Велимир Илић, члан владајуће коалиције, признаје да не памти кад се чуо с неким од партнера из Немањине 11, не љути се ако су га заборавили, али, додаје, можда буде касно када га се сете.

Рекли сте да су сад у Влади кувари и лимари...
- Причао сам о локалу. Садашњи градоначелник Чачка био је конобар. И тачно је да је један који је сад председник парламента био тапетар кад сам ја био градоначелник, други је продавао лубенице. Онда не треба да идемо у школу, сви ће набавити неку диплому. Данас је такво време, купите диплому где год хоћете. Верујете ли да знам градоначелнике који имају регурално само основну школу? Нећу да кажем ко. Успут се набаве неке дипломице, знам општине где су људи полуписмени. И сви су експерти за све. Не може неко да води Цесид, а сутра грађу целе Србије.

Шта се дешава с вашим именовањем за директора „Коридора Србије“? Помињу се и парламентарни избори, хоће ли вас уопште поставити?
- Поштено да вам кажем, Србија се уморила од избора. Стално смо у неким изборима, никад да дође радни период. Нисам ја битан, мени је битно да почнемо да радимо.

Ево, Дмитар Ђуровић је пре месец дана шоферисао Вучићу по новом путу...
- Нисам био позван, удостојен да дођем на ту манифестацију. Нисам видео...

Да ли иде да директор ЈП глуми шофера?
- Људи се враћају старим професијама и то није ништа старо. Камо среће да се сви врате својим старим професијама и да се баве оним чиме су се бавили некада.

Да ли се чујете с Вучићем?
- Па... не.

А с Томиславом Николићем?
- Не. Ни са ким се нисам чуо, не памтим...

Да ли и то може да буде нека порука?
- Не гледам на то тако, имам своје обавезе, они своје.

Значи, нисте се чули месецима с Вучићем, али знате да ћете бити на челу „Коридора“?
- Слушајте, ја ћу знати да ће нешто бити када добијем папир да ће бити.

Када очекујете да добијете папир?
- Постављен је рок. Наравно, сви рокови су истекли. Али видећемо.

Да ли се бојите да су вас заборавили?
- Мени је битно да ме народ не заборави. Да ли ће ме заборавити неко од политичара, боже мој, мени то није толико битно. Можда ће се сетити кад затреба, а можда буде и касно.

Ви заправо поручујете партнерима да им нисте на чивилуку?
- Не треба ни да се сећа ни да се не сећа. Ако не треба, добро, ако се не јавља, то значи да му не требамо, али не заборављамо. Све има своје, дође све на своје место брзо.

 

Извор: Курир