ИЗ ОДБОРА НС
У ГО Новe Србијe Чачак уприличена свечана подела божићних и новогодишњих поклон пакетића Назад
Датум: 13. Јануар 2017. Време: 11:34

У организацији Савета жена и Градског одбора Нове Србије, у четвртак 12. јануара 2017. године је уприличена свечана подела божићних и новогодишњих поклон пакетића. Том приликом је чачанским малишанима подељено преко 100 пакетића, а целокупну прославу је увеличало присуство Божић Бате.

Бројне присутне госте је најпре поздравио портпарол Градског одбора Нове Србије Милан Драшкић, који се бираним речима обратио деци и њиховим родитељима, а потом је малишанима Божић и предстојећу Српску Нову годину честитала потпредседница Савета жена и одборница Нове Србије у Скупштини Града Чачка, госпођа Далиборка Несторовић, која је, између осталог, рекла да је смисао свих акција Нове Србије, поред хуманог дела, и очување традиције и породице, што у времену у коме живимо некада и није лако. По речима госпође Несторовић, највећа радост и богатство су деца, коју треба васпитавати у духу наших православних обичаја.

Председник Нове Србије, Велимир Илић, је и овога пута био са децом, и зажелевши им много среће, здравља и успеха у Новој години, посебно истакао своје залагање да се у нашем граду рађа све више деце и да је обавеза друштва да најмлађима обезбеди све предуслове за учење, образовање, раст, игру и забаву. Нова Србија се од свога оснивања увек залагала за поштовање оваквих вредности и у претходне две деценије је улагала максимум напора да се у Чачку изгради што више објеката предшколске установе, како би малишани могли да имају срећно детињство.

Посебна атракција за децу је био долазак Божић Бате, са којим су уз песму и игру малишанима подељени новогодишњи поклони, које су и овога пута припремиле неуморне даме окупљене у Савету жена Нове Србије.