САОПШТЕЊА
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: Чињенице са седнице Председништва и Извршног одбора Нове Србије Назад
Датум: 23. Јануар 2017. Време: 18:38

У извештајима са јучерашње заједничке седнице Председништва и Извршног одбора Нове Србије, одржане у Чачку, поједини медији су неистинито пренели дешавања са наведеног састанка.

Неки текстови су препуни  неистина о дешавањима са заједничког заседања. У појединим новинама објављене су вести  да је јучерашња седница обиловала псовкама које су, наводно, размењивали супротстављени табори у странци, те да је у последњем тренутку спречено избијање туче.

Нова Србија  демантује да су на јучерашњем заседању уопште постојали некакви супротстављени табори. Тога није било, а сви присутни су, са изузетком једног гласа, који је био уздржан, дали безрезервну подршку председнику Велимиру Илићу и предложеним закључцима највиших страначких органа .

Све време трајања седнице, атмосфера је била апсолутно демократска и сваки члан Председништва и Извршног одбора је имао прилику да потпуно слободно изнесе своје ставове и предлоге у погледу даљег политичког деловања Нове Србије. Ни о каквој наелектрисаној атмосфери, а камоли тучи, није било ни говора.

Када је реч о народном посланику Мирославу Маркићевићу, тачно је то да му је у једном тренутку позлило, али не из разлога постојања вербалних или физичких сукоба у странци, пошто тога  није ни било, већ из разлога његовог и иначе прилично нарушеног здравственог стања, обзиром да је Маркићевић својевремено имао операције на срцу.

Седницама страначких органа Нове Србије никада није присуствовало ниаквно обезбеђење, те стога ни та информација није тачна.

Све закључке са јучерашње заједничке седнице, одмах по завршетку, на конференцији за штампу, саопштио је председник странке и они представљају пуну истину са јучерашњих дешавања.

Захваљујемо се радеакцијама које су објективно и непристрасно пренеле извештај са седнице Председништва и Извршног одбора Нове Србије.

 

   Информативна служба Нове Србије