ИЗ ОДБОРА НС
Конференција за новинаре ГО Нове Србије Шабац Назад
Датум: 25. Јануар 2017. Време: 10:51

Члан Извршног одбора Нове Србије и председник градског одобра НС Божидар Катић сматра да је медијска хајка на лидера те странке вештачки генерисана из центара којима није одговарало оно што је Велимир Илић рекао приликом недавног гостовања на Телевизији Шабац. Катић је на конференцији за новинаре одржаној у уторак у просторијама странке у Шапцу рекао да су највиши страначки органи сагласни у подршци ставовима лидера странке, што је потврђено на седници Председништва и Извршног одбора одржаној у недељу у Чачку.


-Председништво и Извршни одбор донели су одлуку да у потпуности подржавају ставове које је изнео председник странке, да су ставови које је Велимир Илић изнео у складу са политиком коју је дефинисао Главни одбор одржан 3.децембра и који је, између осталог, констатовао да Нова Србија због коалиционог споразума и некоректности коалиционог партнера тренутно није у могућности да спроводи своју политику. Ми смо доведени у позицију да делимо одговорност за катастрофално стање у земљи, без могућности да утичемо да се оно промени- навео је Катић и додао да је у складу са тим Нова Србија већ раније донела одлуку, коју је председник странке потврдио, да неће бити у коалицији са Српском напредном странком, што је озваничено у недељу.

У наредном периоду, Нова Србија наставља са припремама за предстојеће председничке и могуће парламентарне изборе.

-Бавићемо се изборима и путем којим Србија треба даље да иде. О томе да ли ћемо подржати неког председничког кандидата и да ли ћемо имати свог кандидата, одлучићемо када ти избори буду расписани. Наш став је да нећемо подржати Александра Вучића, уколико он буде председнички кандидат. Ако Српска напредна странка има неког бољег кандидата, ми смо спремни да то размотримо. Уколико буде парламентарних избора, Нова Србија ће одлучити да ли ће на њих изаћи самостално или у оквиру неке коалиције. И по том питању смо врло искључиви и сигурно је да нећемо бити у коалицији са Српском напредном странком- истакао је Катић и за то навео, како је рекао, врло једноставне разлоге.
-Отворите фрижидер, отворите новчаник и онда упалите телевизор и биће вам јасно зашто нико нормалан не би требало да буде у коалицији са Српском напредном странком, која је тренутно на власти- искључив је он и додао да СНС није поштовала принципе који представљају основу политике Нове Србије, а то су: децентрализација и давање максималних овлашћења градовима и општинама, улагање у домаћу привреду и пољопривреду, пре свега субвенције за домаћу пољопривредну прерађивачку индустрију и залагање за увођење монархије као темеља традиционалне националне државе и демократског друштва.


Председник ГО Нове Србије је рекао да ће градски и општински одбори имати аутономију у избору коалиционих партнера, те да се централни органи странке, као и до сада, у њихов избор неће мешати.

https://www.youtube.com/watch?v=dV_zKfvTY_A