САОПШТЕЊА
Саопштење: Вучић у паници, па смишља лажи за Велимира Илића Назад
Датум: 30. Јануар 2017. Време: 17:02

Поводом неистинитог и злонамерног текста, који  се данас појавио  у дневном листу “Српски телеграф”, где се тврди да је председнику Нове Србије, Велимиру Илићу, наводно изгорело 50.000,00 евра, истине ради, обавештавамо јавност да се Велимир Илић већ дуже од 15 година у својој породичној кући у Атеници код Чачка греје искључиво на гас.

Председник Нове Србије нема оџак, а ни камин, па самим тим није ни могло ништа да изгори на начин како то представља овај таблоидни лист, који је под очигледном контролом врха Српске напредне странке.

То да се породица Илић греје на гас могу да  потврде и одговарајуће стручне службе Јавног предузећа „Србијагас“.

Оваквим измишљотинама које се лансирају против председника Нове Србије, режимски медији показују висок степен узнемирености и панике, јер схватају да се  власт Александра Вучића ближи крају.

Нова Србија користи прилику да и овога пута  постави питање креаторима оваквих и сличних неистинитих новинских чланака, а посебно „Српском телеграфу“ зашто се не бави суштином: ГДЕ ЈЕ  25 МИЛИОНА ЕВРА, НЕСТАЛИХ НА ВОЛШЕБАН НАЧИН, СА РАЧУНА КОРИДОРА СРБИЈЕ ? ГДЕ СУ, ГОСПОДО, ТЕ ПАРЕ ?

И поред свега, знајући какве притиске данас трпе новинари у Србији, Нова Србија хоће да верује да у новинарству има још професионалаца.

Позивамо их да поштују етику и правила професије и не објављују непроверене информације, а и да се придржавају  евидентно заборављеног, а обавезног, основног постулата у новинарству – правило  „друге стране'' који ни у једном од до сада објављених текстова „Српског телеграфа“ није испоштован.