ВЕСТИ
У Скупштини Србије формиран је нови посланички клуб “За спас Србије – Нова Србија” Назад
Датум: 3. Фебруар 2017. Време: 14:54

У Скупштини Србије формиран је нови посланички клуб “За спас Србије – Нова Србија” који чине Санда Рашковић Ивић, Дијана Вукомановић, Мирослав Маркићевић, Горан Пекарски и Ђорђе Вукадиновић.

Чланови посланичког клуба “За спас Србије – Нова Србија” рекли су да ће им у фокусу бити социјалне и економске теме, али су упутили и оштре критике на рачун односа власти према Косову и бриселским преговорима. Они су оптужили премијера Вучића да у Бриселу пристаје на све услове, а онда брани Косово у Рашкој. "За спас Србије - Нова Србија" није почетак формирања нове странке, поручили су окупљени посланици који најављују да ће им се наредних дана прикључити још колега.

Посланик Нове Србије и заменик председника новоформираног клуба Мирослав Маркићевић, који је заједно са страначким колегом Гораном Пекарским, приступио новом клубу, каже да има осећај да је “скинуо бреме с леђа”, јер је као посланик у владајућој коалицији дисциплиновано морао да извршава своје обавезе.

Маркићевић је обећао да ће дати пун допринос успешном раду новог посланичког клуба, као и да ће сада имати већу слободу да у Скупштини пита све оно што га питају грађани на улици. Он је истакао да је живот грађана Србије много другачији од онога што се може видети на телевизији. “Многи теже живе него пре 2000, а знамо шта се дешавало пре 2000”, рекао је Маркићевић.

Пекарски је рекао да се Нова Србија још неће изјашњавати о подршци председничким кандидатима док не виде ко ће се све кандидовати и док избори не буду расписани.

https://www.facebook.com/novasrbijainfo/videos/1325868550830102/

https://www.facebook.com/novasrbijainfo/videos/1325871347496489/

https://www.facebook.com/novasrbijainfo/videos/1325869927496631/