ИНТЕРВЈУИ
Председник Нове Србије Велимир Илић - интервју у дневном листу „Курир“ Назад
Датум: 20. Фебруар 2017. Време: 16:47

Лидер Нове Србије Велимир Илић каже да су он и његова странка очекивали да се Томислав Николић кандидује за председника државе, а пошто није, Председништво странке једногласно је подржало Вука Јеремића.

- Председништво Нове Србије било је једногласно за Вука Јеремића. На седници Главног одбора донели смо одлуку да једини кога нећемо подржати je Александар Вучић.

Очекивали смо да се Николић кандидује, а пошто није, и били смо сигурни да неће, онда смо дали једногласну подршку Вуку Јеремићу. Хоћемо промене; рекао је Велимир Илић.

Он је додао да је Нова Србија ставила све своје капацитете на располагање тиму Вука Јеремића, а то значи да му помажу у кампањи ,а и да су ту за чување кутија.

На питање да ли ће се ускоро појавити поред Јеремића, Илић је рекао:

Ако он сматра да треба, појавићу се.

За Јеремића има, очекивано, само речи хвале.

Он је дугогодишњи политичар, добар дипломата, врло образован човек, а а знам га још од када је био дете. Знам његовог оца, били смо другари годинама, каже Илић, а и о акутелниом шефу државе говори у суперлативу:
Лично волим Тому Никлолића. Пријатељи смо, био сам много везан за њега као што саm некада био везан и за Коштуницу. Тома је Шумадинац, искрен домаћин. И Вук Јеремић је домаћин човек. Жао ми је што појединци из Владе сада нападају Николића, јер их је, како каже, он довео на власт.

- Мислим да ће се Никлолић касније укључити и да ће помоћи да се заустави суноврат Србије и та празна прича са Вучићем. Верујем да ће Тома утицати на то да прави људи дођу и буду на позицији да утичу. Мислим да он неће тек тако отићи оставити све недоречено.

Илић каже да Вучић нема идеологију, нема циљ, само прича и ко хоће добро Србији треба да бира домаћина.

- Вучић је феномен, он је удружио и Динкићеве и Ђиласове и Ђинђићеве и Милошевићеве. Да сам премијер и да се за једног мог пријатеља, као што је Синиша Мали, сазна да има 42 милиона и да има виле за које наводно не зна, одмах бих поднео оставку. Када треба порез да плати његовом брату украду идентитет. Па цео свет се смеје. Само је њему украден, па где нађоше баш њега, казао је Илић.