КОМЕНТАРИ И ИЗЈАВЕ
Изјава председника Нове Србије Велимира Илића: СРБИЈА МОРА ДА СЕ ОСЛОБОДИ ВУЧИЋЕВОГ АПСОЛУТИЗМА Назад
Датум: 14. Март 2017. Време: 18:38

„У  Србији никада није био већи прогон и притисак на запослене и људе у јавном сектору уколико не подрже Вучића за председника. Позивам све чланове Нове Србије  да потпишу све што треба, све што се од њих тражи као не би остајали без посла и били прогоњени од Вучићевог режима, а да гласају онако како им срце каже.
Конкретно у Ужицу, Тихомир Петковић позивао је све, почев од председника Месних заједница и вршио притисак на оне који имају запослено дете или супружника да ће остати без посла уколико не буду гласали за Вучића.
Људи у оваквом страху нису живели ни девесесетих.
Ово је највећа срамота која се догађа Србији, то је 20 корака уназад. Грађани Србије живе у диктатури, која није виђена последњих 20 година. Милошевић је био демократа у односу на ово шта ови раде. Молим све грађане да им обећају све што од њих траже, баш онако како они обећавају грађанима све и свашта пред изоре. А када на дан избора станете иза правана и узмете оловку у руке ви сте једини господари своје судбине и ви бирате хоћете ли живети и даље у страху и под притиском или вратити себи људско достојанство које вам је уценама и претњама узео овај режим. Сви грађани Србије, а не само Ужица, гласајте да Вучић што пре оде. Потпишите шта год вам траже, обећајте им да ћете гласати као вам траже, али када одете иза паравана гласајте по својој савести, ономе како стварно живите и како вам срце и разум кажу. Тамо нико не може да вам нареди како ћете и за кога гласати, а ваш глас је глас за спас вас самих и ваших породица од апсолутизма који у Србији  влада. Са  оваквом диктатуром Србија не може опстати, причати о демократији, Србија не може причати о Европској унији.
Имамо алтернативу. Вук Јеремић светски човек, дипломата, који ништа слично не би урадио.

Зато ћемо га подржати. Позивам све младе који желе да виде перспективу у овој држави да то ураде, а не да се плаше. Нисмо потомци неких плашљивих народа, већ људи који су били слободни, који су желели и борили се за слободу изнад свега. А ове људе што су се изјаснили да ће подржати Вучића, као човек разумем, јер данас се у Србији тешко живи, а остати без хлеба је лако чим ниси за Вучића“.

Информативна служба

НОВЕ СРБИЈЕ