КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Представници ПГ "Нова Србија - за спас Србије" одржали конференцију за меддије Назад
Датум: 17. Март 2017. Време: 15:02

Представници посланичке групе ,,Нова Србија - за спас Србије" упитали су данас премијера Србије Александра Вучића шта ће да предузме због одлуке Приштине да се сва непокретна имовина на Косову регистрована на име СФРЈ, Србије и Аутономне Покрајине Косово, региструје на такозвану Републику Косово.

Шефица посланичке групе Санда Рашковић Ивић рекла је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије да је одлука владе Косова ужасна, а да је Вучићева реакција срамна с обзиром да је тог дана када је одузета имовина ,,пио вино и наздрављао са (премијером Косова) Исом Мустафом".

У Сарајеву је синоћ, уочи самита премијера земаља западног Балкана, приређена вечера на којој су присуствовали Вучић, Мустафа, премијер Албаније Еди Рама, амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукичевић, председавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић и министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић.

Она је питала да ли ће Вучић напокон да реагује или да настави да води "Калимеро политику" и само каже да је та одлука неправедна.

,,Александар Вучић води трговачку и транге-франге политику и није, нажалост, само Косово у питању. Једна афера стално сустиже другу", рекла је Санда Рашковић Ивић и осврнула се на продају ПКБ-а.

Она је упитала зашто продаја и стратегија тог комбината нису јасно и јавно изнесене.

Дијана Вукмановић рекла је да се никада о имовини није разговарало са кафанским столом, али да је Вучић био ту да да само прећутну сагласност и да није ни било преговара.

Она је рекла да се ,,вера не продаје за вечеру" и да је Вучићева вечера дала косовским Албанцима оно што никада није било њихово.