КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Представници ПГ ,,Нова Србија - за спас Србије" одржали конференцију за медије - Спрема се велика изборна крађа Назад
Датум: 23. Март 2017. Време: 15:42

Председница посланичке групе ,,Нова Србија-За спас Србије" Санда Рашковић –Ивић, изјавила је данас да је Упутство за спровођење избора на Косову и Метохији противуставно и да се њиме омогућава изборна крађа.

Она је на конференцији за новинаре у Народној скупштини Републике Србије казала да је упутство ноћас на седници Републичке изборне комисије усвојено уз помоћ гласова представника Лиге социјалдемократа Војводине и председничког кандидата Мирослава Паровића.

,,Видимо да се спрема једна мега крађа и питамо председника Владе (Александра Вучића) и људе у РИК-у и Заводу за статистику, јер сви су умешани, одакле вам господо образ да то радите и зашто кршите Устав, упитала је Рашковић-Ивић.

Она је подсетила да је Уставни суд 16. априла 2016. године утврдио да су незаконите одредбе упутства којима се предвиђа да одмах по завршеном гласању, а пре утврђивања резултата гласања чланови бирачког одбора сав бирачки материјал предају координаторима РИК-а у општини Рашка, односно у граду Врању, и да се тек у тим местима утврђују гласови и попуњавају записници.

Рашковић Ивић је истакла да гласови не би смели да се броје и записници попуњавају ван бирачког места и да на целој територији Србије треба да важе иста правила.

По њеним речима, неприхватљиво је да гласове не броје чланови бирачких одбора, него неки координатори из Српске напредне странке.

"Наша власт крши Устав, они гурају Косово и Метохију и своде је на неку другу територију, прекоокеанску, која нема са Србијом никакве везе. Политички је јако опасно то што раде, јер тиме признају да је Косово нешто друго, да не кажем не дај Боже независно, а са друге стране наоштрили су мишиће за једну озбиљну крађу више од 100.000 гласова", рекла је Рашковић Ивић.

Дијана Вукомановић из исте посланичке групе говорила је на конференији о смрти радника "Гоше" затраживши да се о самоубиству због неисплаћених зарада изјасни макар министар привреде Србије.

Она је рекла да се не сме дозволити кршење радниких права и истакла да су људи у Србији "гладни хлеба и слободе" и да на та питања неко мора да одговори.

Посланик Ђорђе Вукадиновић  ооставио је питање  на основу ког дописа Влади Србије се, наводно, јавило 27 концесионара за Аеродром и шта у том допису пише?  Хоћемо ли опет имати Савамалу, само у Сурчину, у ноћи избора, за потребе изградње нове писте у Сурчину, како бисмо удовољили захтевима концесионара?

Он је навео да нико није објаснио да је услов концесионара изградња нове писте у Сурчину. Изградња нове писте је немогућа јер на том простору постоји преко 700 бесправно изграђених објеката који би сви морали да буду срушени да би писта била направљена.

Посланик Горан Пекарски је подсетио на бројне афере које је имала Вучићева власт и запитао, зашто у тунелима на ауто- путу Љиг –Прељина није стављен асфалт и подсетио да је поправка тих тунела, да би били проходни, коштала четири милиона евра додатних, јер нису урађени по пропису када је прављен ауто-пут.