КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Представници ПГ ,,Нова Србија - за спас Србије" одржали конференцију за медије - Вучић иде у сусрет независности Косова Назад
Датум: 28. Март 2017. Време: 14:41

Шеф посланичког клуба ,,Нова Србија- Покрет за спас Србије" Санда Рашковић-Ивић  упитала је данас премијера и председничког кандидата Александра Вучића зашто прихватајући услове косовског председника Хашима Тачија за посету Косову, понижава себе, Србе и Србију.

Она је такође питала и како је настала његова листа подршке 650 истакнутих личности, међу којима су нека имена злоупотребљена и наведена без дозволе.

Рашковић Ивић питала је Вучића зашто се саопштење у коме је вређана супруга председничког кандидата Наташа Јеремић, због кога се извињавао јавности, и даље налази на сајту Српске напредне странке.

,,Наш премијер и председнички кандидат велики Вучић добија дозволу од Хашима Тачија уз услов да на Косово не може да дође са два министра, полиције и одбране. Наш премијер иде на Косово под понижавајућим условима, Српска листа се враћа у Скупштину Косова да спречи формирање војске, иде и поред тога што Албанци иду својим путем, узели су Трепчу ... хоће војску... Вучић пристаје на уцене, да се разговори Београда и Приштине наставе на председничком нивоу", рекла је Рашковић Ивић.

Према њеним речима, Вучић не само да је кренуо низ струју дела међународне заједнице и Албанаца већ иде и у сусрет независности, и даје подршку инструкцији за одржавање избора на Косову и Метохији која се битно разликује од уредбе за одржавање избора у осталом делу Србије.

,,Све то је не само знак да се спрема велика крађа избора на Косову и Метохији већ и имплицитно признаје независност Косова", рекла је Рашковић Ивић и упитала Вучића зашто све то ради и ,,зашто понижава себе, Србе и Србију?".

Рашковић Ивић је оценила да је списак истакнутих личности који су подржали Вучића импресиван, али да је њен кредибилитет доведен у питање због демантија појединаца чија су се имена како је оценила на њој нашла злонамерно или грешком, који су објављени у дневним новима.

,,Питамо Александра Вучића како је настала листа, јер чим имамо макар једну особу која то демантује кредибилитет целе листе долази у питање", рекла је Рашковић Ивић.

Она је упитала је и како то да није кажњен потпредседник Српске напредне странке Миленко Јованов због увреда на рачун супруге председничког кандидата Вука Јеремића, Наташе, и како то, да иако се Вучић због тога извињавао то исто саопштење и даље стоји на сајту СНС.

,,Јованов није укорен, нити смењен са места потпредседника, и даље седи Вучићу уз колена, и води кампању. Зар је могуће да премијер толико не поштује жене?", питала је Рашковић Ивић.

Члан истог посланичког клуба Ђорђе Вукадиновић упитао је Александра Вучића да ли му је непријатно због енормне јасне заступљености у електронским медијима која је у неком тренутку прелазила и 90 одсто.

,,Ако је толико уверен у победу морао би да буде најзаинтересованији да то представљање буде равномерно, како ништа не би бацило сенку на његову величанствену победу", рекао је Вукадиновић.

Вукадиновић је поручио да би и Регулаторно тело за електронске медије РЕМ требало да буде заинтересовано за нечасне злоупотребе ресурса које у предизборној кампањи електронски емитери нуде из различити интереса.