САОПШТЕЊА
СТАВ НОВЕ СРБИЈЕ: У сусрет инаугурацији новог председника Србије Назад
Датум: 22. Јун 2017. Време: 15:58

Нови председник Србије Александар Вучић биће инаугурисан, у петак, 23. јуна. И поред тога што је то могао да обави о једном трошку са полагањем заклетве, када већ толико инсистира на скромности и поштењу, одабрао је да то буде још један посебан дан посвећен његовој самопроглашеној висости. Његова приватна журка за партијке другове и белосветске званице, а све о трошку грађана Србије. По помпезним најавама инаугурација председника више личи на крунисање краља, него на именовање председника демократске републике, за какву се Србија „продаје“ белосветским званичницима.

А када смо код краља Нова Србија је у програму имала став да се залаже за монархију, али свакако не ону на чијем ће челу бити самоименовани монарх Александар Вучић.

Оно што нас још више брине, а није да немамо политичког искуства и деловања као странка, још од доба Милошевића и његове диктатуре, за кога се у поређењу с Вучићем с правом и аргументима може рећи са ове дистанце да је чак био и демократа, јесте апсолутизам и потпуна контрола свих институција, диктатура у коју Вучић Србију уводи. Када је последњи пут оволико државних званичника из целог света било у Београду, а то беше у мају 1980, тадашња држава је сахрањивала свог вођу. С обзиром на тренутну ситуацију у Србији и надолазеће свевлашће једног човека, рекло би се да сада вођа уз подршку белосвестских званичника сахрањује државу са све институцијама. Судећи по кадровским решењима и избору мандатара, а то место свемоћни је дао Ани Брнабић, жени сумњивог порекла и још сумњивијег морала, а и сумњивих способности, председник ће по принципу „већ виђено“ у доба Бориса Тадића водити и Владу Србије. Извесно је да ће Брнабићка бити марионета на Вучићевој узици, онако како је то Мирко Цветковић био на ужету Бориса Тадића. Поједини посланици су објавили позив за инаугурацију са све обавезним дрес кодом, а занимљиво је да ће крунисање бити завршено уз трубаче. Остаје недоумица какав ће бити музички репертоар и да ли ће се уз традиционални српски инструмент трубу сутра увече певати „Драги Ацо ми ти се кунемо...“. А када смо већ код посланика и ако су се неки и у редовима напредњака бунили против избора Брнабићке за шефа Владе Србије, њихово објашњење је да ће за њу гласати „због Вучића“. Из тога произилази да Вућић контролише и већину посланика. Тако да актелни председник Србије дође као „три у један“.

Водећи се оном реченицом Луја XIV „држава то сам ја“ Вучић је суштински себе промовисао у шефа свих институција које само формално-правно постоје. 

Нова Србија неће гласати за Ану Брнабић, а неће одустати ни од борбе за демократску Србију у којој ће свака институција радити свој посао професионално и без контроле и притиска појединца. Наша борба тек почиње. Борићемо се опет онако како смо се борили и у време неког другог режима. Наш народ је све рекао народним умотворинама, тако има и једна примерена за актуелну ситуацију, па и  за самопроглашеног новог српског суверена – ничија није горела до зоре! А Нова Србија ће својим деловањем дати све од себе да та зора што пре у Србији сване.