ИНТЕРВЈУИ
Интервју председника Нове Србије Велимира Илића дневном листу Курир Назад
Датум: 27. Јун 2017. Време: 15:49

Лидер Нове Србије Велимир Илић за Курир каже да је на својој кожи осетио шта значи власт човека за кога су најближи сарадници били само крпе, а да његов тоталитаризам иде толико далеко да се и 70 тачака дневног реда усвајало за неколико минута!

- Пет минута пре заседања министри добију дневни ред. Не успете ни да прочитате више од три тачке, а седница већ почиње. И премијер почиње седницу са: „Тачка један - ко је за, тачка два - ко је за...“ И све тако редом до 70. тачке за само неколико минута, а људи не знају ни за шта гласају... Дође кад хоће, касни, у ненормална времена заказују се седнице... Имате једног човека који одлучује о свему.

Он се разуме у право, пут, економију, градњу, високоградњу, екологију, пољопривреду, елементарне непогоде... Било је бесмислено више ту седети - поручује Велимир Илић, лидер Нове Србије у ексклузивном интервјуу за Курир.

„Ево гледајте шта се дешава са избором премијерке, која је за све велико разочарење. Први пут у историји председник државе мандатару прави већину. То никада није било, увек је било да он да мандат ономе ко обезбеди већину. Вучић за Брнабићку нема подршку ни СНС , али они ће морати да гласају по аутоматизму. Жао ми је тих људи“,  рекао је Илић.

Он је додао да је Вучић у почетку био нормалан, мислио сам да ћемо коректно сарађивати и нагласио да како је одмицало време све више се ишло у непоштовање коалиционих партнера.

Кренули су да отимају, узурпирају ... Седнице Владе су почеле да личе на циркус. Пет минута пре заседања министри добијају дневни ред. Не успете ни да прочитате више од три тачке, а седница већ почиње. И премијер почиње седницу са: „ Тачка један – ко је за, тачка два – ко је за... и све тако до 70. тачке „ и тако за неколико минута пређе се цео дневни ред,а људи не знају за шта  гласају. Дође када хоће, у ненормално време заказује седнице. То је непоштовање министара, они су за њега постали крпе. Или одеш у ресор финансија или пољопривреде, они кажу видите с Вучићем. Где год да одеш они кажу – разговарај с Вучићем, види ако он одобри. Имате једног човека који одлучује о свему, рекао је председник Нове Србије.

Он је додао да се Вучић разуме у право, у путеве, у економију, градњу, високоградњу, екологију, пољопривреду, елементарне непогоде... Он је додао да је било бесмилено више седети у таквој Влади.

„Вучићу ћу бити љути противник. Са ДСС сам раније сарађивао, а преко њих и са Миланом Стаматовићем. Врата су отворена за све који искрено желе да се супроставе Вучићевој диктатури“ , рекао је Илић.

„Вук Јеремић је добродошао у коалицију. Нисам напустио Вука кога сам подржао на председничким изборима. Ми га очекујемо да нам се приидружи. С њим ћемо прво разговарати“, рекао је председник Нове Србије.