САОПШТЕЊА
САОПШТЕЊЕ: Бахатост чачанске власти преседан у парламентарној пракси Србије Назад
Датум: 3. Јули 2017. Време: 14:36

Чачанска владајућа већина предвођена Српском напредном странком покушава насиљем да укине све амандмане на предлог новог Пословника, које је поднела опозиција, одбијајући да их уврсти у процедуру и да се о њима расправља на седницама градског парламента.

Овакав случај није заблежен до сада у пракси српског парламентаризма.

Градска скупштина у Чачку покушава да се стави изнад републичког парламента уводећи бахато нова правила у институције.

Јасно је дефинисано Пословником Народне Скупштине Републике Србије да се предог да се одређени чланови закона „бришу“ узима у обзир и уводи у скупштинску процедуру где је подложан расправи.

Једини амандмани који по Пословнику Народне Скупштине Републике Србије не могу да уђу у процедуру су амандмани са увредљивим садржајем и они који су са закашењењем поднети, што није случај са амандаманима које је опозиција у Чачаку поднела на предлог новог Пословника о раду градске скупштине.

Да је то тако и да се у српском парламенту расправља о сваком амандману којим се тражи брисање неког члана закона грађанима и јавности Србије нудимо  доказ у виду амандмана подношених у Народној скупштини.

Позивамо владајућу већину у Чачку да  се дозове памети и престане са укидањем парламентарне праксе, као и да се не ставља изнад Народне Скупштине Републике Србије која је највише законодавно тело у земљи.

Градски одбор Нове Србије Чачак