ВЕСТИ
ВЕЛИМИР ИЛИЋ: Вучић ми нудио 600 000 евра да напустим политику! Назад
Датум: 9. Јули 2017. Време: 22:31

Лидер Нове Србије Велимир Илић открива за Курир да му је Александар Вучић, који је тада био премијер, нудио 600.000 евра да се повуче из политике! Илић нам је испричао да га је Вучић овом непристојном понудом шокирао прошле године, непосредно пред парламентарне изборе.

- Позвао ме је један дан да дођем у његов кабинет. Ја мислио да ћемо да причамо о пројектима, јер сам му претходно дао неке добре ствари да радимо, тунел испод Кадињаче, Умку, Честобродицу и друге... Каже он мени: „Седи, Вељо, да се нешто договоримо. Да ти ја дам сад 200.000 евра, другу рату после Нове године, и још једну после, да се ти повучеш из политике.“ Ја шокиран, а он наставља: „Ма дај, опусти се, ми смо другари. Већ си дуго у политици, шта ти више то треба. Узми паре, измисли нешто, повуци се и уживај“ - препричава Илић разговор који је водио с Вучићем током зиме, пре избора одржаних 24. априла.

„Не дирај ми странку“

Састанак се завршио, како каже, одбијањем понуде с гнушањем.

- Рекао сам му да не желим, а ево, нека он каже да то није тачно. Нека ме погледа у очи ако сме и каже да се ово није догодило у његовом кабинету. Ово вам је све истина о томе како је хтео да ме се реши, јер ја много знам, а и постављам нека незгодна питања. Тада сам му поручио и да ми више не дира странку, да његов брат Андреј Вучић престане да ми уцењује људе. Он ми је одговорио да неће: „Ево, обећао сам ти, нећу више, не брини“, и изашао сам - рекао нам је Илић, који је до те 2016. био коалициони партнер СНС и министар у Вучићевој влади.

Лидер НС тврди и да му је Вучић сугерисао да не иде на посланичку листу.

- Рекао ми је да се не пријављујем за посланика јер ме рачуна за Владу, и то је рекао да ћу бити нешто много више него до сада: „Биће за тебе нешто боље него ово за ванредне ситуације. То ти је било безвезе, без портфеља“. Тако ми је рекао, а у ствари је хтео полако да ме елиминише из парламента, па из странке, кад већ није успео овом погодбом с парама - објашњава Илић.

Правио будалу од мене

Он каже да је Вучић, док је био премијер, користио сваку прилику да га понизи као министра.

- То је било приметно и на седницама владе, али посебно је било мучно на терену, када би му се обични људи обратили с питањима. „За то вам је Веља задужен. Све ће то Веља средити. Дођи, Вељо, пиши тамо...“ Тако је правио представу и знао је да ми натовари читава села, па ме људи од ране зоре зову и питају, а ја немам средстава, јер он ми не да. Тако сам испадао обична будала у тој влади - описује Илић своја искуства из Вучићеве владе.

извор: КУРИР