ИНТЕРВЈУИ
ТОК-ШОУ СА РАТКОМ ФЕМИЋЕМ Велимир Илић: Београд на води се гради од опраних пара са Кипра?!(ВИДЕО) Назад
Датум: 12. Јули 2017. Време: 12:47

Гост Ратка Фемића данас је био председник Нове Србије Велимир Илић.

,,Шта се председник бави пореском политиком?! Па његови функционери имају порез од преко милион евра. Његови фисоки фунцкионери, сећам се када су привођени, били су моји функционери, речено им је морате да пређете и будете лојални. Тако се врбује, морате да врбујете човека који нешто дугује, који је проблематичан, и онда он мора то да прихвати", рекао је Илић говорећи о пореској политици.

Говорећи о малверзацијама о корупционашким аферама Илић се осврнуо на случај са Коридорима и парама одношеним на Кипар.

,,Фирма која је извођач на Коридору 10, Аштон, 24 милиона евра је опрано преко те фирме. Тај новац је изношен највероватније на Кипар. На Кипру су се ти рачуни гасили, можда су ишли према Емиратима. Можда је од тих пара прављен Београд на води. Нисам сигуран, али може да се провери", рекао је Илић.

,,Два пута је уплаћен аванс за извођење радова у износу од 1.840.000.000", питао сам да ли је то тачно или не. То је био Зоранин (Михајловић) извештај. Сви су кренули на мене, откуд мени извештај? Онда је Зорана тражила да се види ко је са мном комуницирао", рекао је Илић и додао да је он као министар расписао многе тендере.

,,Расписао сам тенедер и за Пожега - Прељина. Пре неки дан слушам премијера који каже да је цена 390 милиона и да је то скупо. По мом тендеру који сам расписао цена је била нижа 130 милиона долара. Откуд цифра премијеру ако није расписан тендер колико то кошта", пита се Илић.

Говорећи даље о млаверзацијама, Илић је споменуо још неколико тендера.

,,Да ли је тачно да је Сурчин - Обреновац скупљи за 60 милиона евра од цифре коју сам ја уговорио. Где је отишло тих 60 милиона ако сам имао јефтинијег извођача? Тачно је да тендер Обреновац - Сурчин није расписан него је уговорен слободном погодбом. То је брука за ову државу!", тврди Велимир Илић.

,,Зорана је добила понуду и поништила је тендер јер је требало да уђе неки други извођач", додао је Илић и каже да је разлог што је био шиканиран тај што се против оваквих ствари побунио.

У наставку разговора лидер Нове Србије је рекао да чланови породица људи из врха имају путарске фирме.

,,То је тачно! Добија човек дозволу да руши објекат под заштитом државе. Онда он као оставља балкон...Онда се поткопа багер и од кише као испадне да се срушило само. А, онда каже да то није његово него од супруге", тврди Илић.