КОМЕНТАРИ И ИЗЈАВЕ
Oдговор председника Нове Србије Велимира Илића председнику Србије Назад
Датум: 13. Јули 2017. Време: 12:23

Поштовани господине Вучићу,

Поводом Ваше изјаве на Вашој ружичастој телевизији у којој сте спомињали нешто што сам рекао пре више од 12 година о крадуцкању, подсећам Вас да сам био министар у две Владе Србије од којих сте у једној били први потпредседник, а у другој председник и да ме никада нисте питали да Вам објасним то што сам давно рекао, истина тада, због манипулисања, извучено из контекста.

А нисте ме питали, јер сте и сами знали да је то што сам рекао једноставним, народним језиком било упозорење онима који су ухваћени у крађи да не краду и да ће за то одговарати.

Сада верујем да ме нисте питали, јер знате и да је све то тада било минорно у односу на пустошење Србије, крађе и малверзације које се свакодневно догађају у Вашем окружењу, од када сте дошли на власт. То је био једини прави разлог зашто сам изашао из Владе Србије и коалиције са СНС.

Од Вас очекујем да будете поштени и пристетите се, па кажете грађанима Србије да сам Вас и док смо били заједно у Влади Србије неколико пута упозоравао на озбиљне махинације које је чинило и чини Ваше окружење, а на које Ви не реагујете.

А када смо код крађе, тражим да објасните како су Вам на путевима нестали милиони, како радови коштају дупло више од реалне цене, како се аванси дупло плаћају и како се послови добијају без тендера.

Народ је одлично разумео шта сам рекао пре више од 12 година, а разуме и шта сада говорим. Последице деловања и малверзација актуелне власти најбоље осећају на својој кожи, јер највећи број грађана Србије једва преживљава.

Упозоравао сам и тада, пре више од 12 година, као што упозоравам и сада на мафијашке групе које владају Србијом и од којих највећу штету имају држава и народ.

Господине председниче, Ви сте сада на озбиљној функцији и не приличи Вам да се бавите трачевима, јер да сте се озбиљно интересовали за објашњење добили би га одавно. Али би и као озбиљан човек и државник, да то јесте и да радите у интересу Србије и њених грађана, одговорили и на питања која сам Вам постављао и постављам, а тичу се озбиљне крађе државе и овог народа.

И скините ружичасте наочаре да видите како се у Србији данас стварно живи, ко се и како обогатио из Вашег окружења и ко су људи, Ваши блиски сарадници, који не крадуцкају, него озбиљно уништавају Србију.

 

Председник Нове Србије Велимир Илић