КОМЕНТАРИ И ИЗЈАВЕ
,,Расписаном“ господину Митровићу Назад
Датум: 19. Јули 2017. Време: 18:17

Ти си, Митровићу, као „Трајал“ гума – прилагодљив свакој подлози. Најпознатији си по улози српског Гебелса – тровача ума, душе и морала српске омладине. Ту улогу предано играш више од 20 година у различитим режијама.

Најгоре је кад се сам дохватиш режирања наше стварности – па нам намећеш ружичасте наочари кроз које чак и убиства другачије изгледају, а спровођење правде и права је обрнуто пропорционално медијској моћи. Нарочито твојој.

Не морам да трошим речи, јер те је најбоље описао покојни Александар Тијанић оном једном једином реченицом, да је сад не понављамо. Сигуран сам да се добро сећаш тих речи о твом политичком промискуитету. 

Нека те мука мори, очигледно, јер си поред тога што си медијски могул, постао и најпознатији писац писама у Србији. Нажалост, савест се не пере скрибоманијом. У последње време често ме спомињеш у твојим писанијима.

Претпостављам да је разлог твоје нервозе то што ти нисам испунио очекивања онда када си ме молио и преда мном клечао да завршим оно што си тражио (а ти врло добро знаш о чему се ради, као што знаш и да сам ја то одбио), али су ти завршили неки други.

Моја, толико пута цитирана, изјава о крадуцкању се не односи на тебе, али си се евидентно препознао у мојим речима о великој крађи. Када кажем крађа мислим управо на тебе и теби сличне. Знам те, Митровићу, још из времена кад си био гласноговрник Мире Марковић и ЈУЛ-а, знам сваку твоју промену дреса и боје. Памтим ја, али памти и Србија. Познајући твоју склоност да бојиш стварност у ружичасте тонове, сигуран сам да ни моје писмо нећеш објавити, јер није тако пинк-розе, али знам да ћеш се потрудити да у новом писму будеш довитљив и домишљат у блаћењу и маргинализацији свих неистомишљеника.

Стварност у Србији није онаква каквом је представља твоја ружичаста телевизија и доћи ће дан када ће се ова розе диктатура напокон завршити, а обећавам ти да ћу дати све од себе да тај дан што пре осване.

 

Велимир Илић,

Председник Нове Србије