КОМЕНТАРИ И ИЗЈАВЕ
Изјава председника Нове Србије Велимира Илића Назад
Датум: 11. Август 2017. Време: 17:23

Био сам данас у Гучи и не  могу чудoм да се начудим. 

По први пут , од када постоји сабор турубача у Гучи , има више полиције него народа, јер је за сутра најављена посета председника Србије Александра Вучића и  његове свите. 

Све што  има полиције у Србији данас и сутра је у Гучи и кажу „чешљају терен“. Народ не може да прође улицом. 

Ово се никада раније није дешавало, а у Гучу су на Сабор долазили и неки ранији председници Владе и државе и слободно шетали с народом и причали без кордона полиције.  Мене занима чему све то и чега се председник Србије плаши када има подршку 54 одсто грађана Србије. Па тај народ на Сабору је онај исти који га је гласао на изборима ,а он поставио кордоне полиције да га чувају .  А сутра о трошку тог истог народа организовано и аутобусима   председник Србије , чланови Владе и његови сендвичари долазе у Гучу . Не може Гуча да буде Сабор СНС , никад није била ничији осим народни. А и у Гучи се, што Вучић , изгледа не зна не једу сендвичи, већ кувани купус и печење. Гуча је традиционално Сабор трубача и народа ,а не  митинг СНС у шта Вучић и његова свита покушавају да је претворе. Ако је хтео да иде у Гучу, председник је требало као и сваки грађанин да седне у своја кола , па оде на Сабор, а не да то ради о тршку народа од којих ће да га чува Небојшина полиција.

Грађане Србије сваки његов одлазак негде кошта, што би народ рекао, „као Светог Петра кајгана“, зато га молим да не иде нигде , ако и иде нека не иде о трошку и  онако осиромашанх грађана Србије, него о његовом трошку и он и сви чланови Владе.

Они где год крену блокирају Србију док не прођу, као пре неки дан када је министар војни Александар Вулин ишао у Манастир Милешеву када је народ пола дана чекао да може да настави пут ка Црној Гори у сред сезоне годишњих одмора. 

И хоћу да поручим народу да ће сутра у Гучи бити Сабор СНС и полиције , па коме  до традиционалног Сабора и трубе мораће да сачека да  прође Вучићева свита, ако мисли да слободно прошета варошицом. 

Ово што они раде никада до сада није виђено. А видим да су и Пинк и  Жељко Митровић лоцирани тамо, још само фали Драган Ј. Вучићевић па се да Сабор у Гучи сутра претвори у циркус. 

 

 

Председник Нове Србије Велимир Илић

 

 

П.С. Ја сам мало старији сећам се и Тита , само су још у његово време чешљали терен , скривали се по брдима, блокирали путевде и сви смо знали да долази Маршал. Скањани су неподобни. Ово ме све подсећа на то време, само што друг Алек још мора да порасте  много да би био друг  Тито.