САОПШТЕЊА
Вратити углед просветним радницима Назад
Датум: 24. Август 2017. Време: 16:23

Идеја о дигитализацији школских дневника није ништа до још један перфидан начин да се разбије породица у Србији и онемогући контрола у васпитању и образовању деце, као и даље урушавање и онако растуреног образовног система

 

Нова Србија сматра да васпитањем и образовањем будућих генерација треба да се баве родитељи и просветни радници заједничким деловањем и међусобном интеракцијом,а не они који су се унапред одредили да неће имати потомке и који том истом дигитализацијом чине уступке „Наледима“ и осталим узурпаторима нашег друштва.

 

Владу Србије и све њене пројекте води „Налед“ који спроводи своје идеје ,а ми као грађани и наша деца дођемо као покусни кунићи за њихове скупе експерименте.

 

Уводити дигитализацију школских дневника у земљи у којој не постоје основни услови за рад у школама, у којој је положај просветних радника понижавајући и у којој је просечна плата наставника 350 евра, представља бахаћење и безобразлук. 

 

Уместо  да се држава и друштво брину о побољшању положаја радника у просвети и родитеља који се боре за пуко преживљавање и раде неретко и по два посла да деци обезбеде поред образовања и прескупих уџбеника, ваншколске активности, рекреативне наставе, гардеробу и обућу, Влада Србије својим идејама као да настоји да комплетно девастира српску породицу која је темељ здравог друштва.

 

Крајње је време да престанемо од развијеног света да преписујемо лоше рецепте и девијантне поступке, већ да се окренемо себи и очувању традициналних вредности у обазовању и васпитању деце. 

 

Србија је била здраво друштво и у њој су расле здраве генерације док су децу васпитавали родитељи и чувале бабе и деде и док су професори имали углед у друштву. 

Нова Србија позива Владу Србије да та средства која имају намеру да уложе у дигитализацију школских дневника преусмере у платни фонд просветних радника, који пред почетак сваке нове школске године штрајкују због лоших услова рада и материјалног положаја.

 

Информативна служба Нове Србије

 

 

У Београду, 24. 8. 2017.