КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Србију данас води кадровска багра Назад
Датум: 3. Октобар 2017. Време: 16:16

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да Србију „води кадровска багра" која није у стању да уради ништа, јер су сви партијски кадрови СНС необразовани и нестручни.

„Једна је ствар шта причају и пишу медији под Вучићевом контролом, а друго реалност. А наша стварност је да имамо најнижи БДП у региону, гори смо и од Албаније и од Босне и Херцеговине. Србијом владају браћа Вучић и њихови кумови, који су све узели под своје“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да је СНС покупио отпад из свих странака и да су то данас главни кадрови који воде Србију.

Председник Нове Србије је истакао да чланови странке на чијем је челу свакодневно трпе притиске од фамилије Вучић и Братислава Гашића који иде и уцењује људе и врши притисак да напусте Нову Србију.

„И поред тога ми смо успели да преживимо захваљујући оним храбрим људима који су остали у нашим редовима. Нова Србија ће се жестоко супротставити политици коју води Српска напредна странка и разарању Србије“, рекао је Илић.

Осврћући се на референдум у Каталонији председник Нове Србије је рекао да је Шпанија за разлику од Србије показала да је озбиљна земља и како се чува територијални интегритет државе и истакао да то српска власт никада није урадила.

„Вест о томе да је српска листа подржала Рамуша Харадинаја у српским медијима прошла је скоро неопажено, јер су је затрпали Вулиновом афером и убиством певачице. У Србији влада потпунио медијски мрак, гори него што је био деведесетих за време Милошевића. У већини медија само се објављују оне информације за које он да одобрење, он је у просеку по 20 минута од пола сата у свим дневницима на телевизијама са националном фреквенцијом, а опозицију нико не сме да позове“, рекао је Илић.

Он је истакао да Вучић крши Устав Србије свакодневно и злоупотребљава овлашћења, а и да је „преузео улогу свих институција у земљи“.

„Пошто је и председник и премијер, јер ова госпођа Брнабић ништа не ради, сада ће после београдских избора, ако којим случајем његова листа победи да се прогласи и за градоначелника Београда. Он је сам све, он најављује када ће да оде, ко ће да га замени. По Уставу Србија је република по уређењу, а он се понаша као цар или краљ, у монархији се престо наслеђује. Он се самопрогласио за цара.“, рекао је Илић.

Илић је упитао градоначелника Београда Синишу Малог ко ће да плати новогодишњу расвету у Београду која је постављена у септембру, а од прошле Нове године је скинута у мају.

„Док 33 одсто Београда нема водовод и канализацију, они у спетембру постављају новогодишњу расвету. Ми осам месеци годишње плаћамо новогодишњу расвету. Па јесмо ми толико богати да имамо пара за бацање? Или ће то опет да плате грађани Београда и Србије баснословним рачунима за струју какви су били они прошлогодишњи?“ , упитао је Илић

Он је додао да је цео Београд паралисан радовима по граду и да грађани не могу да стигну на време на посао, а да градски превоз функционише лоше као деведесетих.

Информативна служба Нове Србије

У Београду, 03.10.2017.