КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Велимир Илић: Вучић манипулише грађанима и опозицијом, ванредни парламентарни избори ће бити 25. марта Назад
Датум: 21. Новембар 2017. Време: 15:28

ИЗВЕШТАЈ СА КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ НОВЕ СРБИЈЕ

 

 Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас, да ће према његовим сазнањима ванредни паралментарни избори бити одржани заједно са београдским и да ће СНС ту одлуку саопштити у јануару.  

„ Причу о томе да ће бити само београдски избори , без ванредних паралментарних Вучић је намерно сервирао јавности да би опозицију довео у ситуацију да се опусти, а онда да за  два месеца преиначи одлуку и остави недовољно времена да се опозиција припреми за изборе. Они су већ у СНС направили интерни договор да им нова седница  Главног одбора буде у јануару 2018, да  Маја Гојковиоћ 22. јануара распусти параламент, а да београдски и ванредни парламентани избори буду 25. марта“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је додао да „Вучић намерно манипулише грађанима и опозицијом“ и да је јасно из тога што је рекао да је Председништву СНС оставио могућност да његову одлуку о неодржавању ванредних парламентарних избора и промени.

„Опозиција мора да се тргне и освести и да одмах тражимо да се створе равноправни услови за изборе који долазе  тако што ће се ревидирати бирачки спискови и медији отворити и за представнике опозиције“, реко је Илић.    

Он је подсетио и да је раније имао тачне информације које је износио у јавност и којима се нико није бавио, истакавши случај „Тениса“:

„Још у марту сам, пред председничке изборе рекао да је Вучић договорио са Меркеловом да немачки „Тенис“ добије пет локација за изградњу фарми свиња у Србији. Сведоци смо да се та прича управо реализује због чега имамо протесте паора и сељака. Упозорио сам онда да то треба спречити , јер ће то уништити месну индустрију Србије. Уласком „Тениса“ на наше просторе то зло ће нас задесити врло брзо“, казао је председник Нове Србије.

Илић је инсистирао да се озбиљно схвати упозорење да је Вучић 2014. прхватио да ће до јануара 2019. Србија дозволити чланство Косова у УН и остале међународне институције.

„У региону се упорно дижу тензије, Изетбеговић, за своје, Вучић за своје унутрашње потребе, а Рама за своје. А онда се сви нађу седе, друже се, Србија прави аутопут према Тирани  и повезује Косово и Албанију. Правимо зелену трансферзалу, а Србију, која је требало да буде главно саобраћајно чвориште, изопштавамо и бришемо са међународне мапе путева. То што су урадили Вучић и Зорана Михајловић је грех који је Србији учињен за наредних 1000 година“, рекао је Илић.

Председник Градског одбора  Нове Србије Пеђа Милосављевић казао је да је велики  проблем у Београду то што општине немају никакву могућност да се саме финансирају већ зависе од „цркавице из града“.

Председседник Нове Србије Велимир Илић најавио је свечану академију  поводом 20 година  постојања Нове Србије, која ће бити одржана 26. новембра у Чачку.