ВЕСТИ
Илић: Спречити злоупотребе на локалним изборима Назад
Датум: 21. Децембар 2017. Време: 15:37

Илић: Спречити злоупотребе на локалним  изборима

 

Председник Нове Србије Велимир Илић оценио је да у Србији никад, па ни деведесетих година, није била тежа ситуација за опозицију ни "бахатије понашање странке на власти".

Он сматра да би, како би се спречиле злоупотребе на локалним изборима, требало, поред осталог, исконтролисати бирачке спискове и изместити штампање гласачких листића из државне фирме Службени гласник, јер су и то "ситнице о којима морамо повести рачуна".

Илић је констатовао да опозиција мора да се групише и да "нема везе колико ко вреди", јер јој "треба лице које води и побеђује".

Он је подсетио да власт преко својих медија сад "извлачи" спорења између њега и Драгана Ђиласа од пре 15 година, покушавајући да посвађају опозицију, а у исто време "Александар Вучић хоће да убаци у игру Војислава Шешеља, преко (Ивице) Дачића и (Драгана Марковића) Палме".

Опозиција треба да се избори за фер изборне и медијске услове на локалним изборима у Београду, и зато треба да се договори да ли постоји воља за то, оценили су данас учесници скупа који су организовали Демократска странка Србије (ДСС) и грађански покрети.