САОПШТЕЊА
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ НОВЕ СРБИЈЕ Назад
Датум: 24. Децембар 2017. Време: 15:34

У недељу 24.децембра 2017.године, у Чачку је одржана редовна седница Председништва Нове Србије, којом је председавао председник странке, Велимир Илић. 

Том приликом се разговарало о текућим организационим питањима и ресорним задужењима унутар странке, али и о актуелној политичкој ситуацији у земљи, са посебним нагласком на предстојећим изборима у граду Београду и могућим ванредним парламентарним изборима.

Закључено је да у Републици Србији опште стање никада није било горе, у свим сегментима друштва, пропраћено атмосфером страха и свакодневног насиља. У таквом амбијенту се одржавају и данашњи локални избори у пет општина, а на њима је апсурдно учествовати, обзиром на све махинације којима се режим служи. Такође, констатовано је да је српско село у потпуности пропало и урушено, због погубне аграрне политике коју актуелна власт спроводи.  Указано је и на лошу мигрантску политику, услед чега ће се веома брзо променити демографска и национална структура становништва у нашој земљи, захваљујући чему ће Срби постати национална мањина у сопственој држави. Све су то за режим Александра Вучића табу теме, али је обавеза Нове Србије, као одговорне и државотворне политичке странке, да на такве ствари укаже грађанима. 

Нова Србија ће и у наредном периоду свакако остати верна својим програмским опредељењима и изворним принципима, без обзира на све изазове и искушења са којима се суочавамо. Наша странка ће ускоро покренути иницијативу да се нафта која се користи за обраду пољопривредног земљишта ослободи даљег плаћања акциза. Поред тога, неопходно је оформити Фонд за лечење болесне деце, како се то не би радило, као што је сада случај, СМС порукама и организовањем хуманитарних концерта. Уз то, биће покренута и иницијатива за измену Закона о порезу на имовину, са циљем да се један стамбени објекат у коме грађанин живи ослободи плаћања пореза на имовину.

Најважнији закључак данашњег заседања Председништва странке је усвајање приоритета за рад у наредном периоду, а то је фокусирање на дефинисање изборних услова, ажурирање бирачких спискова и контролу медија. Када избори буду расписани, Нова Србија ће на својим страначким органима донети одговарајуће одлуке које се тичу будуће изборне сарадње са опозиционим странкама које деле наше ставове. Према томе, Нова Србија ће на предстојећим београдским изборима учинити све да буде саставни део заједничке опозиционе листе, уз очување и заштиту свог страначког идентитета.

 

Информативна служба Нове Србије