ИНТЕРВЈУИ
Илић: Амфилохије има право на своје мишљење Назад
Датум: 11. Јануар 2018. Време: 13:21

 

Поводом недавне изјаве митрополита црногорско-приморског Амфилохија „да политика председника Александра Вучића води издаји Србије и Косова“, председник Нове Србије Велимир Илић, рекао је да он као митрополит има право на своје мишљење.

„Амфилохије се много залагао за Косово од почетка па до данас, овим је само исказао неки вид своје сумње, што је сасвим људски. Не могу да схватим да неко миноран напада мишљење једног митрополита који је једна велика фигура у Српској православној цркви“, рекао је Илић.

Према његовим речима, људе је збунило котра мишљење патријарха Иринеја, тако да би сад Синод Српске православне цркве требало да да званични став.

„Амфилохијева изјавa је његово мишљење у дијалогу који се води о Косову, а патријархово на прагу кампање. То није уреду, то је једноставно подршка једном човеку, политичару. Патријарх не би требало да се изјашњава о појединцу и да некога фаворизује, он је на челу СПЦ, у којој можда сви не мисле као он и којима ова изјава није пријала“, закључио је Илић.

 

Глас западне Србије