КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Сви да ставимо Вучићево име на листу, јер он је по Уставу председних свих грађана Србије Назад
Датум: 11. Јануар 2018. Време: 16:25

 

 

Илић: Сви да ставимо Вучићево име на листу, јер он је по Уставу председних свих грађана Србије

„Председник Србије који је по уставу председник свих грађана опет је прекршио устав рекавши да ће листа с којом СНС излази на изборе носити његово име. Позивам све политичке странке и покрете који излазе на локалне изборе у београду да направе своје листе тако што ће свака у имену да има Александар Вучић“, рекао је председник Нове Србије Велимир Илић на конференцији за новинаре..

 Он је оценио да „пошто је Вучић  по Уставу председник свих грађана онда све политичке странке  и учесници на изборима имају подједнака  права да своју листу назову по председнику.“

Илић је истакао да последње истраживање  јавног мњења које је достављено Новој Србији једне реномиране стране агенције даје сасвим другачију слику од оне коју СНС свакодневно пласира у домаћим медијима које контролишу.

„По процени излазности на  50 одсто  уписаних бирача по несређеним бирачким списковима у Београду , ако би избори били сада , резултати би били Снс  30,3,Александар Шапић 15,6 %,Коалиција окупљена око Драгана Ђиласа 13,7 %, Коалиција окупљена око Демократске странке – Драган Шутановац  9,8 %, Коалиција СПС-СРС  7,6 %, Покрет „Не давимо Београд 5,9“ , објавио је председник Нове Србије.

 Он је додао да  на све остале странке које би учествовале на изборима отпада  осталих 17 одсто и оне не би прешле цензус појединачно. Истраживање је рађено на узорку од 1000 грађана Београда.

 Илић је додао да Градска изборна комисија која је формирана на последњој седници  Скупштине Београда од 16 чланова , поред председника, има још девет представника Коалиције окупљене око  СНС .

„ Остали чланови комисије су троје из Демократске странке , двоје из Коалиције  СПС- Јединствена Србија и једно из Самосталног ДСС. Суштински Вучић има више од двотрећинске већине у Градској изборној комисији, јер се зна да је Самостални ДСС , који има једног представника контролисан од СНС, као што се и зна да ће представници СПС-ЈС  доносити одлуке онако како им СНС нареди, јер су на Републици у коалицији са Вучићем. Упозоравамо да се овим  отвара огроман простор за манипулације и неконтролисану крађу избора“, рекао је Илић.  

 Он је подсетио да је говорио о томе  да ће немачка фирма  Тенис ући у Србију и убити српско село и производњу свиња.  „Тако сам данас дужан да упозорим грађане Србије да је концесија аеродрома Београд дугорочни губитак за Србију.

Као што знате одмах после избора концесионара Вучић је одмах звао председника Француске Макрона да му саопшти да је испоштовао договор који је са њим направио у децембру 2017.“, казао је председник Нове Србије.

Он је истакао да  нико грађане Србије из власти није обавестио о стварном стању ствари и томе шта у уговору пише и шта концесија доноси Србији.

„Ми смо имали увид у уговор и истина је да је Аеродром дат за 510 милиона евра, а реално то је за 100 милиона мање, јер се одбијају дугови Ер Србије и других потражилаца.

Концесионар по уговору нема никакве обавезе за повећање ваздушног саобраћаја, улагања у инфраструктуру, прављење пратећих објеката  у трајању концесије  у наредних 25 година , ако процени да за тим нема потребе. Србија на то неће, по уговору, имати никакав утицај, као што га нису  имале ни  Хрватска , ни Словенија“, објаснио је Илић.

 Он је додао да је за неиспуњавање уговорних обавеза искључиво је надлежан суд у Француској.

„Лош пример овога је судски спор Хрватске , по уговору са истим концесионаром, у коме је Хрватска изгубила поступак пред судом у Француској. То исто нама може да се деси“, закључио је Илић.