КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Убиство Оливера Ивановића је трагедија за породицу и за Србију Назад
Датум: 16. Јануар 2018. Време: 14:55

Илић: Убиство Оливера Ивановића је трагедија за породицу и за Србију


 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је да је убиство Оливера Ивановића трагедија за његову породицу и за Србију и пораз политике председника Србије Александра Вучића.

Он је на конференцији за новинаре Нове Србије изразио саучешће породици и рекао да убиство Ивановића представља лошу поруку Србима на Косову који треба добро да размисле са ким комуницирају и на који начин.

„ Србин на северу Косова је убијен и то политичар који је имао низ проблема због политике коју је водио“, рекао је Илић и додао да је „ова трагедија демантовала све што се говорило о успостављању добрих односа са Косовом. 

Он је нагласио да је важно да се открије налогодавац убиства Ивановића и коме је он сметао , додајући да је „сметао и једнима и другима , јер је желео да спроводи политику која је у стварном интересу Срба на Косову.  

„Ово убиство је брука и за српску полицију и за Србе и Српску листу  која је ушла у Владу Косова“ , рекао је Илић и упитао „ да ли је могуће да Стејит департмент упозори грађане Америке да не иду на север Косова због могућих догађаја ,а да Србија преко својих служби не предузме ништа и не заштити Србе на Косову.“

Илић је додао да би требало прекинути све разговоре са Косовом док се не нађе налогодавац и починилиац убиства над једним од лидера косовских Срба.

Он је додао да нико од представника српских власти није реаговао на изјаву председника косовског парламента Кадрија Весељија који је у званичном говору у Рачку, запретио да ако се Срби врате на Косово, Албанци са Косова ће стићи до Ниша.