КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Уједињена опозиција може да победи Вучићеву листу Назад
Датум: 23. Јануар 2018. Време: 12:00

Илић: Уједињена опозиција може да победи Вучићеву листу

 

Председник Нове Србије Велимир Илић позвао је грађане Београда да у што већем броју изађу на изборе расписане за 4.март у престоници и нагласио да још није касно да мале странке одустану и опозиција се групише у две велике колоне што би омогућило пораз Српске напредне странке.

Он је на конференцији за новинаре истакао да је неопходно да се опозиција уједини и да „још није касно  за тај корак“ и спречи Вучићеву вештачку победу коју једино може да оствари преливањем гласова од малих странака.
“Председник мени спочитава како сам ја ружно говорио о Ђиласу када смо један другом били опозиција. Па ја о Драгану Ђиласу никада нисам рекао толико ружних речи колико је Вучић својевремено рекао о Синиши Малом и Горану Весићу. И после свих оих година седео сам са свима њима у разним владама, тврдим да су сви с којима сам сарађивао мање зло од Вучића и његове екипе“, рекао је Илић.

Он је додао да је могуће да су неки крадуцкали о чему је требало, ако је тако било да се изјасне надлежни органи и додао да ови данас који владају Београдом „озбиљно краду, озбиљније него сви пре њих“.

Он је позвао чланство и симпатизере Нове Србије у Београду да гласају за Александра Шапића или Драгана Ђиласа „ који су два најозбиљнија кандидата за победу над Вучићевом листом“.

„ Листа СНС је тешка обмана грађана Београда, јер се на њој налазе Бранко Коцкица, Жика Шареница и многи други који су рекли да неће бити одборници. Они су параван да, ако опет дођу на власт, Београдом поново влада лажни доктор Синиша Мали и Горан Весић“, рекао је Илић.

Говорећи о  недавној посети председника Србије Александра Вучића Косову и Метохији, Илић је оценио да је све то била једна велика фарса за медије.

„Страшно је што Оливер Ивановић нигде није поменут, осим што  је председник положио венац на место где је убијен. Трагично је да је постао херој када је убијен и ако је пре убиства био означен за највећег издајника од срспке власти „ рекао је Илић.

Илић је додао да је Вучић на Косову људима делио шта им треба и навео да би волео да зна ко су били они окупљени грађани и да међу њима вероватно није било оних који су Оливера Ивановића испратили из Косовске Митровице.

„ Вучић мора да каже јасно и гласно каква је његова политика према Косову, по ономе шта и како сада ради ризикује да буде у историји забележен као Вук Бранковић нашег времена, али онако како је описан у народним песмама“, казао је Илић.