КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Нова Србија на београдским изборима подржава Александра Шапића Назад
Датум: 30. Јануар 2018. Време: 13:27

Илић: Нова Србија на београдским изборима подржава Александра Шапића

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да је Нова Србија на Председништву странке донела одлуку да ће на изборима за градоначелника Београда подржати Александра Шапића.

„ Као одговорни људи сматрамо да сa резултатима које је остварио као председник Општине Нови Београд може највише да допринесе развоју целог града“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је нагаласио да „ жели да помогне Шапићу и граду да је таква одлука донесена због Београђана и Београда, без добијања било каквог мандата и било каквих услуга заузврат“.

Председник Нове Србије позвао је Београђане да, уколико не желе да подрже Шапића не расипају гласове на мале листе него да подрже Драгана Ђиласа или Драгана Шутановца , јер су то највеће листе.

„ Београд хоће промене, а промена власти у Београду је увод за промену власти у читавој Србији. Зато је важно да што већи број грађана изађе на предстојеће изборе, како би се спречило манипулисање гласовима грађана Београда. Они још у бирачким списковима држе мртве, а право гласа има онолико људи колико има грађана Београда, као да у граду живе само они који имају преко 18 година. Све то отвара простор за манипулацију и о томе треба водиити рачуна“, изјавио је Илић.

 Председник Нове Србије је додао да свесно није ишао у било какву коалицију са Драганом Ђиласом, јер је знао „ да ће режимски медији да злоупотребе његове раније изјаве о Ђиласу“.

„Шта год да сам говорио о Драгану Ђиласу док смо били политички неистомишљеници , мислим да је Драган Ђилас за Београд урадио много више него Синиша Мали и Горан Весић за које су сви заборавили шта је Вучић говорио о њима“, рекао Илић.

Он је нагласио да председник Србије упорно крши Устав од тога да уговара економску сарадњу у Турској до тога да је своје име ставио као носиоца листе испред Српске напредне странке на предстојећим градским изборима,.

„Бескрупулозно напада све оне који су му политички противници , оптужује их да су лопови, а све по оној народној када лопов виче – држите лопова, прикривајући свој лоповлук“, рекао је Илић.

Председник Нове Србије је казао да је „ван памети захтев посланика за повећање плата“ посебно ако се зна да две трећине Србије која много више ради него већина посланика живе на ивици беде.